KRK - Vreme je za Čačane?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.02.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Ima li kvaliteta u ostalim ekipama i mogu li se nositi sa Zvezdom i Partizanom?

AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic
AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Radnički Kragujevac

Kragujevčani su sjajno počeli sezonu u KLS ligi, ali su nakon toga pali, podatak da su u jednom trenutku bili i prvi u takmičenju dovoljno govori o njihovoj snazi. 
I ovde se sve vrti oko dobro poznatog lica, nekadašnjeg reprezentativca, Raška Katića. Centar Radničkog je još jedan od igrača koji igraju za svoju dušu u svom rodnom Kragujevcu, i to igra ozbiljno, ne samo da je najbolji poenter, nego je i najbolji skakač ekipe. Tu je i Filip Dumić, plejmejker iz Čačka koji je u dobroj formi ove sezone. 


Vezali su nekoliko poraza u KLS ligi, tu je i poraz u finalu drugostepenog Kupa Srbije, reklo bi se da nemaju dovoljno samopouzdanja da savladaju Crvenu zvezdu u četvrtfinalu. 

Zlatibor

Ozbiljna ekipa, igraju sve bolje, do sada su zabeležili 13 pobeda u Admiralbet KLS ligi i ono što je zaista impresivno, beleže 92 poena po utakmici. Šut za tri poena im je fantastičan, 41%, ali će za dobar rezultat u Kupu Radivoja Koraća morati da smanje broj izgubljenih lopti po utakmici. Lepo je ukomponovana ekipa, zna se ko šta radi, glavni poenter jeste Dušan Kutlešić, skakač Li Ros, asistent Nemanja Protić.


Igraju protiv Mege u četvrtfinalu, svašta je moguće u ovom duelu, iako je Mega favorit. 

Borac Zemun

Veliko iznenađenje su napravili košarkaši Borca koji se takmiči u drugom rangu Srbije. Oni su u finalu drugostepenog Kupa Srbije savladali Radnički iz Kragujevca 86:79, ali kada vidite ko sve igra za taj klub biće vam jasno da im je mesto možda čak i u ABA 2 ligi, da ne pominjemo KLS. 


Tu su igrači i koji igraju "za svoju dušu", poput Čelebića koji se vratio iz Brazila, ali svakako da je najpoznatije ime Stefan Sinovec, nekadašnji košarkaš Partizana i neko ko ima mnogo iskustva ne samo u ABA ligi, nego i šire. Stefan Balmazović je takođe poznat košarkaš, počeo je u Zvezdi, igrao kasnije u Mutinom Radničkom gde je imao svojih dobrih partija, a svima se činilo da nije iskoristio svoj potencijal do maksimuma. 


Šteta za njih je što idu na favorita - Partizan, u četvrtfinalu. 

FMP

Tim je koji, pored Radničkog, u najslabijoj formi dočekuje Kup Radivoja Koraća, ostali su i bez Nevelsa, najboljeg košarkaša, koji se povredio u meču protiv Mege i skoro sigurno propušta i mečeve u Nišu. Ipak, protiv Partizana su pokazali da se polako vraćaju, namučili su crno-bele u Admiralbet ABA ligi u subotu, Tasić je bio odličan, baš kao i Džons koji je podelio 14 asistencija na tom meču. Radonjić, Izundu, Nerandžić, Pavićević, sve su to igrači koji u svakom trenutku mogu da iznenade i da donesu kvalitet. 


Možda jesu vezali šest poraza u ABA ligi, ali treba ozbiljno računati na njih u "Čairu". 

Borac Čačak

Košarka i Čačak uvek idu zajedno, ali ovaj klub jednostavno nema sreće da osvoji neki veći trofej. 


Marko Marinović je sastavio solidan tim za ovu sezonu, nedostajaće i to dosta Sava Lešić koji je završio sezonu, ali ima ko da ga zameni. Hejl je dobar poenter, ali i veliki potrošač lopti, Argentinac Lopez raste kao igrač i upravo su pomenuta dvojica udarne igle kluba, pored Marka Pecarskog koji takođe sazreva. 


Mogu da se nose sa svima, a mogu i da pomrse račune najjačima. Da li i da iznenade? Borac igra četvrtfinale protiv "Pantera". 

Mega

Opšte poznato pravilo kod ove ekipe, mogu svakoga da pobede, ali mogu i od svakoga da izgube jer su najmlađi i puni elana, ali i "dečijih bolesti". Kod njih nikada ne znate ko bi mogao da iskoči u prvi plan, retki su i igrači sa preko 10 poena u proseku, ali su svi oko "desetke" što je zaista podatak za ponos. 


Simanić, Matković, Kazalon, Smit, Rudan, svi su sjajni, pa od njih samo jedno - očekujte neočekivano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke