KSS prelomio - Preuzima ingerenciju nad domaćom ligom!

Autor: Beta Beta
utorak 17.06.2014.
22:34
Izvor: Beta

Skupštini Košarkaškog saveza Srbije prosleđena je u utorak odluka o vraćanju domaće lige pod ingerenciju Saveza od sezone 2014/2015 pa samo od pomenutog tela zavisi da li će tako i biti.

Povezane vesti

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije odlučio je danas da preuzme organizaciju domaće lige, ali tu odluku mora da potvrdi i Skupština KSS.

"Upravni odbor jeste doneo danas tu odluku, ali nju mora da potvrdi i Skupština Saveza koja je jedina nadležna za to. Skupština je već ranije zakazana za 24. jun i iskoristićemo je da iznesemo taj predlog", rekao je agenciji Beta potpredsenik Saveza Dejan Tomašević.

Priča o tome da se organizacija domaće lige vrati pod ingerencije Saveza počela je nakon incidenata na meču između Partizana i Crvene zvezde, odnosno tuče igrača ta dva tima.

"Sama ta činjenica da se liga vraća pod ingerencije Saveza ništa neće rešiti ukoliko država ne preduzme konkretne mere da se svemu tome stane na put", dodao je Tomašević.

Podsećamo da je završnica "Kupa Radivoja Koraća" takmičenje koje organizuje KSS ali se 2013. godine dogodilo da na finalu dođe do incidenata zbog kojih je duel Partizana i Crvene zvezde prekinut.

To samo govori u korist tvrdnje da samo vraćanje Lige pod ingerenciju Saveza neće dati rezultat ukoliko i država ne pokaže želju da na košarkaškim terenima u budućnosti gledamo košarku a ne ulične tuče.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.