KSS prihvatio poziv za sastanak u Zagrebu!

Autor: Beta Beta
petak 12.06.2015.
21:07
Izvor: Beta

Košarkaški Savez Srbije prihvatio je poziv KS Hrvatske pa će u utorak biti održan sastanak u Zagrebu na kojem će se potražiti rešenje za probleme vezane za regionalnu ligu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije (KSS) prihvatio je danas poziv hrvatskog saveza za sastanak u Zagrebu, gde će klubovi učesnici i čelnici Jadranske lige pokušati da dođu do rešenja oko regionalnog takmičenja, u skladu sa statutom Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) i standardima Evrolige.

"Košarkaški savez Srbije je prihvatio predlog Košarkaškog saveza Hrvatske da oni organizuju sastanak svih u utorak u 14 časova. Očekujemo da na tom sastanku razmotrimo trenutnu situaciju i dođemo do rešenja u skladu sa statutom FIBA i standardima Evrolige", saopšteno je na sajtu KSS.

Kako se navodi, inicijativa četiri srpska kluba i KSS za organizaciju sastanka na kome bi bili prisutni predstavnici Saveza sa prostora bivše Jugoslavije, klubovi učesnici regionalne lige i predstavnici kompanije "ABA Sidro", naišla je na podršku svih.

KSS je ranije ove nedelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi.

Predsednik KSS Dragan Đilas je posle tog sastanka rekao da je ovakva Jadranska liga prošlost, da mora da se transforimiše i bude u skladu sa zahtevima FIBA i standarima Evrolige.

Jadranska liga je, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, izgubila priznanje FIBA, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. FIBA je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da veruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja i da misli da će ta liga opstati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke