KSS se obratio Teodosiću

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.03.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Da li će se Teo ikada vratiti u reprezentaciju?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Uprkos svemu što se događalo od poslednjeg leta, Miloš Teodosić bio je i ostao jedan od najboljih košarkaša u istoriji naše reprezentacije.

Shodno tome, Košarkaški savez Srbije (KSS), odnosno njihov marketinški tim, nije se libio da jednom od najboljih evropskih plejmejkera ikada čestita 36. rođendan, bez zadrške da ga nazovu 'reprezentativcem'. On to nije u ovom trenutku, imajući u vidu odluku Svetislava Pešića da ga izostavi iz nacionalnog tima uoči Evropskog prvenstva prošlog leta, ali nije isključeno da se u budućnosti vrati.

Doduše, barem dok je Svetislav Pešić na klupi 'orlova', malo je verovatno da ćemo to videti, što je on po završetku minule reprezentativne akcije i nagovestio kada je upitan o šansama da Teodosić zaigra na Mundobasketu.

"Tada sam rekao da niko nije odstranjen, precrtan, isključen. Ekipa se sastala od igrača koji mogu da zadovolje kriterijume, iskustvo, mladosti, da kreiramo neki kontinuitet. Imamo u planu koji će to igrači biti. Sezona je duga. Ne bih voleo da se postavljaju ovakva pitanja i da to bude samopromocija", priznao je Pešić.

"Videli ste kojih 40 igrača smo imali u kvalifikacijama...", dodao je on, što su mnogi protumačili da neće promeniti svoj stav.

Nedavno je i nekadašnji kapiten srpskog tima Nenad Krstić izneo svoj stav istakavši da je katastrofalno na koji se način postupilo sa Teom.

"Katastrofalno urađeno. Ne mogu da budem objektivan, jer smo kumovi. Mogu da navodim milion razloga. Španija je sad sa Rudijem Fernandezom osvojila Evropsko prvenstvo, bitna je svlačionica. Došli smo u situaciju da se Milošu zahvaljujemo sedam dana pre priprema, stvarno je moglo na drugačiji način. Selektor je taj koji odlučuje u koji je najodgovorniji. Ne bih da ulazim u to da li bi bilo dobro po ekipu i da li bi on doprineo, ali je bilo loše prema njemu koji je igrao kvalifikacije dok mu je dete bilo u bolnici, povređen,...Znam koliko ga je to pogodilo", izjavio je Krsitć u "Jao Mile" podkastu.

Odluka selektora je odluka selektora i ona bi trebalo da se proprati s poštovanjem, ali, lepo je videti Tea ponovo u reprezentativnom dresu, makar i na posteru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke