KSS u Denveru organizuje kamp za srpske košarkaše

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.05.2017.
23:57
Izvor: Beta

Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je danas da će tokom maja u Denveru organizovati kamp za oko 20 srpskih igrača koji igraju i studiraju na američkim univerzitetima.

rako8.com
rako8.com

Povezane vesti

Kamp će se održati od 13. do 22. maja.

U Denver će, kako se navodi, otputovati potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević, direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović, selektor univerzitetske selekcije Zoran Todorović i njegov pomoćnik Ivan Smiljanić, fizioterapeut seniorske reprezentacije Dušan Sajić i ekonom Jovica Aničić.

Igrači će na kampu u Denveru trenirati u opremi sa grbom Srbije, a za kompletnu akciju, odnosno za odličnu halu, smeštaj i prevoz, obezbedjena su sredstva van KSS. Realizaciji projekta pomogao je i Dejan Radulović iz generalnog konzulata Srbije u Čikagu.

"Jedan od naših glavnih ciljeva uvek je bio da uspostavimo kontakt sa svim talentima van Srbije i da ne izostavimo nijedno naše dete, što se i ostvaruje. Prošle godine smo, u dogovoru sa KSRS, klincima u Republici Srpskoj pokazali da ih pratimo, uspeli neke od njih da privučemo da igraju za Srbiju. Ove godine je bio zacrtan plan da se akcija proširi na tlo SAD", rekao je Rakočević za sajt KSS.

Direktor reprezentativnih selekcija Kuzmanović i Rakočević su sa saradnicima više godinu dana pratili više od 80 srpskih igrača registrovanih u sredonjoškolskim i univerzitetskim ekipama širom SAD i kontaktirali dvadesetak najtalentovanijih.

Kuzmanović je istakao da je KSS proverio sve NBA i NCAA regulative, odnosno na koji način Savez može da okupi igrače na teritoriji SAD i otvori kamp.

"Kamp će nam pokazati bolju sliku ko može da nastupa za Univerzitetsku reprezenatciju. Nije bilo lako napraviti bazu podataka... Ima mnogo imena, možda smo se o nekoga ogrešili, ali tek smo počeli sa ovakvim vidom akcija. Kada dodju svi u Srbiju uradićemo nove kontrolne treninge. Postoji mnogo naše dece koje sada prelaze sa srednjih škola u D1 univerzitete. Molim ih da uspostavimo dvosmernu komunikaciju", rekao je Kuzmanović.

KSS je naveo i da za realizaciju te ideje velike zasluge imaju i predsednik Saveza Predrag Danilović i selektor nacionalnog tima Aleksandar Djordjević. Prvobitno je bilo planirano okupljanje igrača u Čikagu, ali je Djordjević pronašao još bolje uslove u Denveru.

"Planiramo da ovo postane tradicija. Želja je da, ako kvalitetom zasluži, bilo koje dete, ne samo iz SAD već i iz celog sveta koje je rešeno u Srbiji ili poreklom odavde, bude na raspolaganju selektoru seniorskog nacionalnog tima, u ovom slučaju i reprezentacije do 20 godina i Univerzitetskoj selekciji", zaključio je Rakočević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
acafaca
Thursday, 18.05.2017
11:04

Pa da, sad kad ste propustili Kaminskog, jednog od najvecih talenata NBA lige, pokupicete neku decu od 18 godina koji ce se loziti da igraju za nas dok im SAD ne ponudi da odigraju Olimpijadu i Svetsko za njih i to ce biti to - obuci ce njihov dres, osvojiti trofeje i onda se posvetiti NBA karijerama :)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 19.05.2017
09:44

Šta je bilo na kraju sa njim?

avatar
Friday, 12.05.2017
09:56

Danilovicu, jos nisi oterao ove? Zar je moguce da su nam to najbolji kadrovi, majku mu staru?!