KSS zakazao sastanak sa čelnicima ABA i Evrolige!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Autor: Beta Beta
petak 22.05.2015.
19:25
Izvor: Beta

Košarkaški savez Srbije (KSS) uputiće poziv rukovodstvima Jadranske lige i Evrolige za zajednički sastanak u Beogradu na kojem bi trebalo da budu rešene sve nedoumice oko predloga organizacije regionalne lige.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Ova odluka doneta je na današnjem sastanku predstavnika KSS, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika Jadranske lige.

"Taj sastanak bi bio održan po ugledu na istovetan od 9. juna 2009. godine, čiji zaključci potpisani od strane KSS-a, Evrolige, ABA lige i klubova do sada nisu sprovedeni u praksi" navodi se u saopštenju Saveza,

"Verujemo da bi na sastanku održanom u takvom sastavu bile rešene sve nedoumice koje su se pojavile na osnovu predloga organizacije regionalne lige koji su dali kako FIBA, tako i ABA liga" dodaje se u saopštenju.

Regionalna liga bi trebalo, kako se navodi, da bude u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja.

"Istovremeno, ona bi trebalo da bude garant kvaliteta klubova sa ovih prostora, te da, osim pokrića troškova klubova, obezbeđuje sredstva i za razvoj košarke u ekonomski otežanim uslovima u kojima klubovi danas egzistiraju. Očekujemo da ćemo u najskorije vreme pronaći zajedničko rešenje koje bi bilo u interesu klubova i ujedno prihvatljivo za sve strane", navodi se u saopštenju.

Uprava regionalnog takmičenja je ranije ove nedelje na sastanku sa klubovima u Ljubljani usvojila nacrt novog društvenog ugovora, koji predviđa promenu vlasničke i upravljačke strukture preduzeća ABA Sidro d.o.o, vlasnika takmičenja.

Na inicijativu klubova, prema nacrtu novog Društvenog ugovora 80 odsto vlasničkih i upravljačkih prava nalazi se u vlasništvu klubova ali se time suštinski nije promenilo ništa jer je i ranije isti procenat vlasništva nad Ligom bio u rukama klubova samo drugačije raspodeljen.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Povratak_Doctora!
Saturday, 23.05.2015
13:38

Sada kada partizan vise nije prvak ABA lige i ocigledno nece skoro da bude, odjednom ta ABA liga sada nista ne valja!