Kud ćeš na Bukera? Zapalila se Arizona, strašan meč Klipersa i Sansa!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 20.06.2021.
23:53
Izvor: Sportske.net

Meč koji najavljuje sjajnu seriju.

@nba/Twitter
@nba/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Finiks Sansa poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

U svojoj "Finiks Sans areni" ekipa Montija Vilijamsa je sa 120:114 savladala Los Anđeles Kliperse.

Da li je neko rekao zabava? U neverovatnom ritmu odigrali su košarkaši Sansa i Lejkersa u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije. Poeni su se nizali kao na traci na obe strane terena, a Pol Džordž i Devin Buker prosto su "cepali" mrežice. 

Utrkivali su se ko će da postigne spektakularnije poene. Pravi revolveraški okršaj između dva fenomenalna skorera. Tu odbrane nema.

Konstantno je utakmica bila u egalu. Džordž-Buker-Džordž-Buker... Malo su se pojavljivali i Džekson, te Krauder, ali sva svetla su bila uprta u gorepomenuti dvojac.



Pokušali su da se odvoje Sansi početkom treće deonice, ali nisu se davali Klipersi i na krilima Džordža odgovorili. Potom je u nezaustavljiv ritam ušao Buker i prednost je od završnice trećeg kvartala, pa sve do kraja meča bila na njihovoj strani.  Međutim, serijom 8:0 u poslednjim minutima, Klipersi su bili na jednu loptu od trijumfa. Pocepao je mrežicu Tarens Men posle serije od tri ofanzivna skoka Klipersa.

No, loša odbrana u poslednjim trenucima, odvela je Kliperse u poraz. Buker je zakucao poslednji ekser na kovdžeg ekipe iz Los Anđelesa i poveli su Sansi sa 1:0!

Čak 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija upisao je Devin Buker! Apsolutno fenomenalno. Na suprotnoj strani našao se Pol Džordž sa 34 poena, u završnici se utišao tek jednim poenom u poslednjoj četvrtini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke