Kukoč nije impresioniran Jokićem, dvostruki MVP NBA lige tek treći centar sa ovih prostora!

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.03.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Ima i boljih, barem ako pitate Hrvata.

BETA/AP Photo/Fred Jewe1, File
BETA/AP Photo/Fred Jewe1, File

Povezane vesti

Nikola Jokić iz noći u noć obara rekorde NBA lige, prošle sezone postao je i osvajač šampionskog prstena, a prethodno bio dvostruki MVP, međutim neki ga još uvek ne smatraju najboljim ikada kada je u pitanju prostor bivše Jugoslavije.

Tako je legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč koji je u svojoj karijeri osvojio po tri titule NBA lige i Evrolige u intervjuu za "Sportski žurnal" izjavio da je Jokić po njegovom mišljenju tek treći centar po kvalitetu sa ovih prostora.

"Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar..Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru", rekao je on.

Rađa smatra da je Jokić trenutno nezaustavljiv u NBA jer uspeva da mečeve uvede u svoj karakterističan ritam.

"Jokić nije atleta, ne trči brzo i ne skače kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da utakmicu uvede u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom „modu“. Kad uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara onda može da radi šta hoće", objasnio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke