Kup kralja - Real i Valensija teško do polufinala, Jović odličan u ključnim momentima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.02.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Iznenađenja nije bilo, ali malo je nedostajalo...

Real Madrid Basket
Real Madrid Basket

Povezane vesti

Prvi polufinalni par u španskom Kupu kralja čine Real Madrid i Valensija.

Finalni turnir ovog takmičenja se održava u Malagi, gde je je najpre Real uz dosta muke savladao Mursiju sa 84:79.

Mursija je nedavno u Endesa ligi savladala Real, a i večeras mu je pružila snažan otpor.

Ipak, veliki favorit je ispunio očekivanja, uspeo je da trijumfuje, a najefikasniji u kraljevskom klubu bili su Kampaco sa 16, Dek sa 15 i Hezonja sa 14 poena i 7 skokova.

U Mursiji najbolji Dilan Enis sa 17 i Marko Todorović sa 14 poena i 5 skokova.

Još više uzbuđenja i rezultatske neizvesnosti doneo je duel Gran Kanarije i Valensije, koji je rešen tek u produžetku.

Regularni tok meča završen je rezultatom 77:77, a u dodatnih pet minuta Valensija je dominirala i na kraju trijumfovala sa 89:81.

Gran Kanarija je u većem delu meča imala blagu rezultatsku prednost, ali se to u finišu promenilo. Trojkom Odželeja, Valensija je na dva i po minuta pre kraja povela sa 73:70.

Ubrzo je ta razlika uvećana na ''plus pet'', posle čega Stefan Jović osvaja loptu u odbrani, Inglis je iznudio faul i sa linije penala pogodio za 77:70.

U tim trenucima su sudije gledale i snimak jedne dosuđene trojke za Gran Kanariju, pa su utvrdile da je bilo gaženja linije. Epilog - domaćima je oduzet jedan poen, pa je rezultat preinačen na 77:69.

Nije se ''Granka'' predavala, vezali su domaći pet poena, smanjili na 77:74 i na kraju imali napad da izbore produžetak! Jović je opet odradio veliki posao u odbrani, izbio je loptu na oko sekund i po do kraja.

Usledio je tajm-aut domaćih, bilo je dovoljno vremena za još jedan šut koji je izveo Brusino, pogodio za tri poena, izjednačio na 77:77 i izborio produžetak!

Međutim, olako je Gran Kanarija prokockala to što je stekla u finišu regularnog toka meča. Za samo minut i po igre u produžetku, Valensija pravi svoju seriju od 8:0. Ni tajm-aut Jake Lakoviča nije prekinuo taj niz, Stefan Jović svojim poenima donosi deset poena prednosti Valensiji i praktično rešava ovaj meč.

Brendon Dejvis je sa 17 poena i 7 skokova bio najefikasniji u ekipi Valensije, a pratili su ga Stefan Jović, Semi Odželej i Kris Džons sa po 13 poena.

Gran Kanariju je predvodio Landesberg sa 25 poena, Hap je imao 11.

U petak se igraju preostala dva četvrtfinala, a sastaće se Barselona - Manresa i Unikaha - Tenerife.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke