Kuvanje na Zapadu, Klivlendova istorija bez Lebrona!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.03.2023.
07:44
Izvor: Sportske.net

Minesota dobila šampiona, slavlje u Ohaju...

AP Photo/Ron Schwane
AP Photo/Ron Schwane

Povezane vesti

Za Memfis pobeda u Atlanti nije toliko važna zbog plasmana, biće drugi, međutim ona pokazuje da sada nalaze lek za partije na strani gde imaju negativni rekord ove sezone. Uspeli su da vežu dve pobede, noćas su odoleli protiv Houksa uz 27 poena Moranta, Bejn je dodao 25, postizao ključne koševe kada se meč lomio. Inače, ovo je šesta pobeda za "Grizlije" u nizu, podižu formu pred početak plej-ofa. Bogdanović kod domaćih 10 poena, ubacio je dve trojke iz sedam pokušaja, 28 poena i 10 asistencija Janga nisu bili dovoljni za domaće. 

Seltiksi su bili bez Tejtuma, ali su svejedno razneli mladi tim San Antonija. Džajlen Braun je postigao 41 poen, imao 13 skokova, "Kelti" su na korak i po iza Milvokija u borbi za top poziciju Istoka. Tako je Džo Macula dobio Grega Popovića, legendarni trener Sparsa je od kouča Bostona stariji 40 godina, pravi jaz između generacija.

Po prvi put nakon Lebrona, Kavsi su u plej-ofu. Oni su noćas overili matematički doigravanje pobedom protiv Hjustona. Džaret Alen je ubacio 24 poena, imao 14 skokova, Mičel dodao 22, ovo je prvo doigravanje za tim iz Ohaja pet godina posle Lebronovog odlaska u El-Ej. Još je luđi podatak da je ovo prvi plasman u plej-of nakon 1998. da Lebron nije u timu. 

Bobi Marjanović nije dobio šansu u redovima gostiju iz Teksasa.

Medžik je timskom igrom i uz osam dvocifrenih igrača preživeo veliku noć i 44 poena Mikela Bridžisa i savladao Netse, dok je Oklahoma stigla Lejkerse nakon pobede protiv oslabljenog Portlanda. Džildžes-Aleksander je ubacio 31 poen, pa je Tander sada na deobi devete pozicije sa timom iz El-Eja. Pokuševski se oporavio, ali još je rovit pa nije dobio šansu. 

Zakuvalo se na Zapadu, Minesota je sa dve kasne trojke Karla-Entonija Taunsa srušila Voriorse. Kajl Anderson je ukrao odlučujuču loptu Drajmondu Grinu, Kari nije uspeo očajničkim šutem sa sirenom pa je pobeda otišla iz zaliva, Ovo znači da su Timbervulvsi sada samo pola koraka iza Voriorsa, ako dobiju imaće izjednačen skor. Šampion je šesti, na poslednjoj poziciji iz koje ide u plej-of. Skor ove sezone između pomenutih rivala je 2:2, pa nas čeka žestoka bitka u poslednjih desetak dana sezone...

Toronto je slavio protiv Vašingtons i izjednačio se sa Houksima na osmom mestu Istoka, Bulsi su stigli do dragocene pobede pokvarivši Lebronov povratak u Los Anđelesu protiv Lejkersa. Ovo je za Čikago veliki korak ka 10. poziciji, poslednjoj karti za plej-in. 

Dalas pati, novi poraz i to od otpisanih Hornetsa, Irving i Dončić su sada ispod crte, 11. na Zapadu, kasne za Oklahomom jedan meč, stići će ih i 12. Juta ako naredne noći dobije Sanse. 

Rezultati:

Atlanta - Memfis 119:123
Boston - San Antonio 137:93
Klivlend - Hjuston 108:91
Orlando - Bruklin 119:106
Toronto - Vašington 114:104
Portland - Oklahoma 112:118
Golden Stejt - Minesota 96:99
Šarlot - Dalas 110:104
LA Lejkers - Čikago 108:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke