Kuzma nadigrao Luku, Portland može i bez Lilarda!

Autor: Boris Jovanović
petak 11.11.2022.
07:59
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana četiri meča...

AP Photo/Patrick Semansky
AP Photo/Patrick Semansky

Povezane vesti

Kajl Kuzma je ušao u ulogu Luke Dončića, ubacio 36 poena protiv Dalasa, pa je i pored odsustva dvojice najboljih Bila i Porzingisa, Vašington slavio protiv Dalasa. Iako su Mavsi bolje počeli, izjednačeni meč prelomio je Kuzma sa tri trojke početkom treće četvrtine. Na drugoj strani Dinvidi koji je stigao u Teksas u trampi koja je uključivala odlazak Porzingisa među Vizardse 33 poena, Dončić je ubacio 22. Domaćin je na 6-6, mogu da budu zadovoljni, slede još pet mečeva u nizu kod kuće, četiri protiv timova iz Zapadne Konferencije. 

Majami je u uzbudljivom meču dobio Šarlot nakon produžetaka, okolnim putem su morali do pobede, izgubili su dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini. Na kraju je odlučio Batler, ubacio je 35 poena, uz 10 skokova, imao je i 8 asistencija. Šarlot je izgubio sedam mečeva u nizu, na Floridi su imali šansu, ali su domaćima poklonili 30 poena iz grešaka. 

Atlanta je dobila Filadelfiju, Jang je ubacio 26 poena, Kapela pokupio 20 skokova, domaćin se odlepio u nastavku, Siksersi približili na kraju, ali bez efekta. Problem za Filadelfiju su povrede bekova, naravno pre svih Hardena. Embid ih je vodio da 26 poena, imao je i 13 skokova, ali je nedostajao bolji Tajris Maksi koji šutira 9 od 35 u poslednje dve utakmice. On i De'Antoni Melton su potpuno razočarali noćas...

Portland je odličan, i to bez Lilarda. Već smo pisali, Džerami Grant je sjajno pojačanje, 27 poena protiv Pelikassa, on i Simons sa 23 poena su pokrili izostanak lidera. Nekadašnji igrač Pelsa, Džoš Hart je ubacio 17 poena, a tim iz Oregona ima skor 6-1 na strani. Na drugoj strani 29 poena Zajona Vilijamsona. MekKolum je igrao bolestan, nije želeo da propusti meč sa bivšim klubom, ali se ispromašivao i završio sa 13 koševa.

Rezultati:

Vašington - Dalas 113:106
Atlanta - Filadelfija 104:95
Majami - Šarlot 117:112 pr. 
Nju Orleans - Portland 95:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke