Kvalifikacije za SP - Porazi Crne Gore, BiH, S. Makedonije, Italija se revanširala Islandu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.02.2022.
00:02
Izvor: Sportske.net

Komšije nisu imale svoje veče.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore upisala je drugi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, prvi na svom terenu. U četvrtom kolu Grupe E, Crna Gora je poražena od selekcije Mađarske rezultatom 88:84. Kobs je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Crnogoraca, a Mađare su predvodili Perl i Varadi sa po 17.

U istoj grupi, Francuska je nastavila seriju pobeda i učvrstila se na prvom mestu novim trijumfom nad Portugalijom u gostima rezultatom 69:56. Mbaje sa 16 i Francisko sa 15 poena bili su najbolji u pobdničkoj ekipi, a pratio ih je centar Partizana Matijas Lesor sa 10 poena i šest skokova.

U Grupi E Francuska ima skor 4-0, Crna Gora 2-2, Mađarska 2-2, Portugalija 0-4.

U Grupi F dominiraju Litvanci koji su večeras ubdljivo savladali selekciju Bosne i Hercegovine sa 77:56, uz 19 poena Dimse, a Edin Atić je predvodio goste sa 12 poena i sedam skokova. Češka je konačno došla do prve pobede, večeras je savladala Bugarsku sa 83:80, pa tabela Grupe F izgleda ovako: Litvanija 4-0, BiH 2-2, Bugarska  i Češka 1-3.

Severna Makedonija je i dalje bez pobede, posle novog poraza od Gruzije na svom terenu rezultatom 79:65, a odložen je meč Ukrajine i Španije.

U Grupi H, Italija se revanširala Islandu za senzacionalni poraz. ''Azuri'' su na svom terenu večeras slavili sa 95:87, što im je druga pobeda u četiri kola u grupi, koliko imaju i Islanđani. Dela Vale je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 26 poena, a kod gostiju odličan Fridrikson sa 30 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke