Larkin i Micić ne daju titulu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 11.06.2022.
20:07
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se finalna serija.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Efesa savladali su Fenerbahče sa  i tako produžili finalnu seriju prvenstva Turske. Nakon tri odigrana meča Fener vodi sa 2-1.

Imala je ekipa Saše Đorđevića prvu meč loptu večeras, ali su fenomenalni Šejn Larkin i Vasilije Micić sačuvali Efes u životu.

Odlično su domaći započeli meč, serijom 7:0 i nagovestili da će ovo biti njihovo veče. Raspoloženi su u napadu bili igrači Ergina Atamana, tako je Efes u prvih 10 minuta ubacio 31 poen, za šest poena prednosti nakon uvodne četvrtine.

Uspeo je Fener da "zategne" u odbrani, gosti su poveli sa 37:38 na sredini druge četvrtine, da bi se na veliki odmor otišlo sa prednošću Efesa od dva poena (52:50).

Domaći su do prvog dvocifrenog vođstva došli u uvodnim minutima treće četvrtine (66:56). 

Pitanje pobednika rešeno je na sredini poslednje deonice, kada je Efes na krilima Larkina i Micića došao do maksimalnih +16 (92:76).

Do kraja meča "pukla" je stotka za veliku pobedu Efesa.

Najjefikasniji u redovima pobednika bio je sjajni Šejn Larkin sa 37 poena, dok je Vasa Micić ubacio 29. U redovima Fenera bolji od ostalih bio je Dešon Pjer, koji je ubacio 21 poen, Marko Gudurić je postigao 14 poena.

Naredni meč igra se u ponedeljak od 19 sat, a domaćin će ponovo biti ekipa Efesa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke