Laso govorio o Bajernu, pa se prisetio Dončića

Autor: Sportske Net
četvrtak 14.09.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Uskoro počinje Evroliga.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Pred svoju prvu sezone u Evroligi u Bajernom iz Minhena nakon 11 godina u Real Madridu, Pablo Laso je dao intervju za sajt Evrolige, a jedna od tema je bila i pripremna utakmica Bajerna i Real Madrida.

Prvi put da Pablo Laso igra protiv Real Madrida? Sjajna priča za Real Madrid i sjajna priča za Pabla Lasa. Zajedno smo bili 11 godina, super. Ali kada utakmica počne, mislim da svako radi svoj posao”, rekao je Laso, pa se osvrnuo na godinu dana pauze u profesionalnoj košarci. 

Propustio sam takmičenje jednu sezonu. Takmičio sam se od svoje 16. godine, kao igrač i kao trener, dakle jednu godinu bez takmičenja, bez učešća u ligi, gledanja utakmica izvana i ne pripremajući ih… zapravo, nedostaje vam. To je normalno. Ali, istovremeno sam uživao i da gledam utakmice bez pritiska”, rekao je legendarni trener.

Bajern je od šampiona Evrope izgubio 85:65, a Laso nije imao tri člana – Andreasa Obsta, Isaka Bongu i Nilsa Gifija. 

Laso je istakao da njegova avantura sa Bajernom neće biti lako, pa se zapitao, imaju li treneri vremena?

To je sjajno pitanje, jer na kraju, treneri su mnogo puta cenjeni samo zbog svojih pobeda, jer će pobeđivati ili gubiti utakmice. I mislim da ako želite da pobedite, morate stvoriti način na koji ćete biti uspešni. A, uspešan ne znači samo pobedu. Zajedno smo dve sedmice. Ima dobrih i loših stvari. Moramo poboljšati naše dobre stvari, ali moramo popraviti naše loše stvari. I to je nešto što će za mene, kao trenera, uvek biti cilj”, objasnio je Pablo Laso.

Konačno, prisjetio se i jednog trenutka iz prošlosti, suočavanja sa NBA timom kao glavni trener Real Madrida. 

Postoji jedna smešna priča. Kada smo jednom igrali sa Oklahomom u Madridu, igrali su Dino Radončić i Luka Dončić. A jedan od mojih sinova je bio iza klupe Oklahome. I mislim da je Rasel Vestbruk, vraćajući se na klupu, rekao: 'Nije moguće da ova dva klinca imaju 16 ili 17'. Zašto? Zbog načina na koji su se takmičili. To je ono što pokušavam da nateram svoje igrače da shvate. Morate da se takmičite od prvog minuta, od prvog treninga,  to je nešto što će vas učiniti boljim igračem”, dodao je 55-godišnji trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke