Lebron otišao kući, Kari u derbiju NAJGORE u karijeri!

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.12.2021.
07:46
Izvor: Sportske.net

Stef neprepoznatljiv, novi peh za Lebrona...

AP Photo/Matt York
AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Lebron je otišao kući, zbog zdravstvenog protokola, videćemo koliko će odsustvovati ako bude morao u izolaciju. Entoni Dejvis je preuzeo ulogu lidera, 25 poena, Rasel Vestbruk je dodao 23, a domaći su bez problema stigli do trijumfa protiv slabih Kingsa. Prednost je rasla u drugom poluvremenu, treću četvrtinu su dobili ubedljivo i to je bio kraj nade za divizijskog rivala. 

Memfis je dobio u Kanadi, treći uzastopni poraz Reptorsa, Džaren Džekson je ubacio 25 poena, "Grizliji" su ponovo iznad 50%. 

Sansi su završili strašni novembar bez poraza, 17. trijumf u nizu, dobili su Voriorse u derbiju, a Stef Kari će zapamtiti ovu utakmicu. Naime, šutirao je najgore u karijeri, kada se pogledaju mečevi u kojima je "uzeo" 20+ šuteva. Pogodio je samo četiri, od toga tri trojke iz 14 pokušaja. U drugom poluvremenu Feniks je spustio Golden Stejt na samo 42 poena, Domaći su inače na pragu da izjednače rekord franšizez u broju pobeda u seriji. Pre 15 godina napravii su ih 18, i čini se da neće imati problema da to stignu jer sledeći rival su slabi Pistonsi. Nije im smetalo ni što se Buker povredio u drugoj čet rtini, Ejton je dao 24 poena, Pol uz 15 koševa, imao 11 skokova. Kari je u očajnoj noći završio sa 12, tim iz Arizone se sada izjednačio sa Voriorsima na čelu tabele, oba tima imaju skor 18-3.

Portland je prekinuo seriju od tri poraza, kako smo i konstatovali nekoliko puta ove sezone u pitanju je tim koji ima dva lica, ono mnogo lepše kod kuće. MekKolum je ubacio 28 poena, Detroit nemoćan da spreči sedmi poraz u seriji. Inače, Portland je dobio 10 mečeva u nizu kod kuće, ali na strani ima skor 1-10.

Uzbudljivo je bilo u gradskom derbiju, Bruklin je srušio Nikse u samom finišu. Džejms Džonson je bacanjima presudio Njujorku. Harden je završio sa 34 poena, 10 skokova i 8 asistencija, Durant posle lošeg starta sa 27 poena. Kada se lomilo, bio je onaj pravi, u poslednjih šest minuta ubacio je 11 koševa. Duplirali su ga u poslednjem napadu, asistirao je Džonsonu koji je fauliran i kako rekosmo sa penala dotukao gradskog rivala. Inače, Netsi su u Bruklinu u ovom meču imali najbolju posetu ikada. Kod Njujorka Rendl blizu tripl-dabla 24 poena, 9 skokova i 8 asistencija, bio je ljut na sudije, izveo je samo dva bacanja, dobio i tehničku jer je nekoliko puta prigovarao kada je, kako je tvrdio fauliran u napadu. 

Inače gradskom derbiju je prisustvovalo više od 18 000 ljudi. 

Rezultati:

Bruklin - Njujork 112:110
Toronto - Memfis 91:98
Feniks - Golden Stejt 104:96
Portland - Detroit 110:92
Sakramento - LA Lejkers 92:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke