Lebron razbio, najbolja partija u Lejkersima, ikada!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 06.03.2022.
08:23
Izvor: Sportske.net

"Kraljevska" noć na Pacifiku!

AP Photo/Ashley Landis
AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Lebron Džejms je održao čas košarke u derbiju Pacifika i još jednom potencirao svoj feud sa rivalima Voriorsima, iz vremena dok je bio u Klivlendu. Lejkersi su na krilima "Kralja" prekinuli seriju od četiri poraza, a njihov lider je ubacio 56 poena, uz 10 skokova. Ovo je bila njegova najbolja partija od kada je stigao na zapadnu obalu Amerike. Bilo je dosta preokreta, Lejkersi su dobro počeli, onda primili 42 poena u drugoj četvrtini, ali se vratili i stigli do tek 28. pobede u sezoni. Sam Lebron je utakmicu nazvao očajanjem tima zbog loše sezone. Lejkersi se bore za mesto u baražu za doigravanje, u šampionatu u koji su ušli kao favorit za titulu. Kod Golden Stejta Kari 30 poena, on i Džordan Pul sa 23 nisu bili dovoljni za trijumf, Bjelica nije dobio šansu. 

U derbiju je Majami utišao Džoela Embida koji je završio sa 22 poena i 15 skokova, uz očajan šut iz igr, a čak 14 poena dao je sa linije slobodnih bacanja. Siksersima je nedostajao Harden, koga su rešili da odmore, ali u prvoj četvrtini su dali samo 14 poena i to je bio uvod u poraz. Kod lidera Istoka Batler 21 poen, koliko je dao i Hero, vodili su od početka do kraja, spustili Sikserse na 34% šuta, tu je priča bila završena.

Dža Morant i Dezmond Bejn su kombinovali 49 poena, Memfis je rasturio slabi Orlando i posle poraza Golden Stejta preuzeo drugu poziciju na tabeli. "Grizliji" su bez sumnje najprijatnije iznenađenje ove sezone u NBA.

Minesota takođe igra odlično, Blejzersi koji su imali samo osam spremnih igrača nisu bili pretežak zalogaj, domaćin je ubacio 135 poena, daju u proseku 133 u seriji od četiri pobede i u stopu prate šestoplasirani Denver. Kasne za Jokićem i Nagetsima dve pobede na sedmom mestu. Karl Entoni Tauns je ubacio 36 poena i imao 15 skokova, D'Anđelo Rasel je sa 15 asistencija postavio rekord karijere.

San Antonio nikako da pobedi i donese Gregu Popoviču rekord u broju trijumfa u regularnom delu. Sparsima su meru uzeli Hornetsi, Teri Rozije je sa 31 poenom bio ključ u pobedi Šarlota. 

Dalas je okrenuo meč protiv Sakramenta, izbrisali su -19 i stigli do trijumfa bez Dončića. Dinvidi je to iskoristio, brojao do 36, uz 7 asistencija. Pobedu je obezbedio Fini-Smit trojkom tri sekunde pre kraja. Marjanović nije igrao...

Šarlot - San Antonio 123:117
Memfis - Orlando 124:96
Majami - Filadelfija 99:82
Minesota - Portland 135:121
LA Lejkers - Golden Stejt 124:116
Dalas - Sakramento 114:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Sunday, 06.03.2022
10:53

Verovatno vodjen "logikom", Ker nije ubacio Bjelicu jer je pretpostavio da ce ga Lebron u svemu nadjacati...rezultat "logike'' je najbolja partija Lebrona ikad...Ne bi mogli KLS da vode americki treneri...Nijedan!