Lebron rušio rekorde, ne vredi, gazda Los Anđelesa se zna!

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.01.2023.
07:43
Izvor: Sportske.net

Klipersi opet tukli Lejkerse, Dončiću nije pomogao ni 41 poen!

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Lebron je pokušao bukvalno sve. Dao je 46 poena, pogodio devet trojki, rekord karijere, ali nije bilo dovoljno, Klipersi su gazde u gradu. Sasuli su 19 trojki i na kraju slavili bez problema. Za uzehu "Kralju" ostaje da je Džabar na vrhu večne liste najboljih strelaca na 177 poena razlike, ali i da je ovo prvi put da je Klipersima ubacio 40+ poena. Upotpunio je kolekciju, sada nema tima u ligi kome Lebron nije dao 40+ koševa. Pol Džordž je ubacio 27, Leonard 25 koševa, Klisi su spakovai 15 trojki u prvom poluvremenu, otišli na 23 razlike, nije bilo neizvesnosti.

Probudili su se Sansi, četvrta pobeda u nizu, slavili protiv Šarlota, Kem Džonson je ubacio 24 poena za 18 minuta, Dario Šarić dodao 19 sa klupe, a Hornetsi su užasno igrali na početku i gubili 30 razlike u prvom poluvremenu. Spustil su se najednocifreni manjak u drugom delu, ali je rupa koju su iskopali bila preduboka pa je pobeda ostala u Arizoni. Feniksu je lakše sa oporavljenim Krisom Polom, legendarni plej je ubacio 14 poena i imao 11 asistencija.

Luka Dončič je brojao do 41, ali je pobeda otišla iz Teksasa. Junak pobede Vizardsa bio je Kajl Kuzma, realizovao je jedno od dva bacanja i postigao konačan rezultat. Domaći su se bunili da ga Dončić u tom napadu nije faulirao. Poslednju reč imalo je Dalas, dva puta je Luka pošto je bio udvojen probao da doda Dinvidiju. Prvi put je lopta izbijena u aut, drugi put je bivši igrač Dalasa, Delon Rajt presekao pas i to je bio kraj nade domaćih navijača. Kuzma je inače ubacio 30 poena za Vizardse.

Majami je preokretom tukao Boston, tačku je stavio odlični Adebajo koji se bori za ulazak na Ol-Star. Podebljao je svoj "slučaj", sa 30 poena i 15 skokova. Majami je serijom od 15:0 okrenuo meč. Kod lidera, Tejtum 31 poen, 14 skokova, 7 asistencija. Opravdanje za Seltikse može da bude neigranje moćne četvorke, Brauna, Horforda, Markusa Smarta i Malkolma Brogdona. Kod Majamija nije bilo povređenog Batlera.

Džulijus Rendl je nastavio sa fantastičnim partijama, 36 poena, 13 skokova, ubacio je osam trojki Klivlendu pa je pobeda ostala u Njujorku. Kavsima nije pomogao ni povratak Donovana Mičela koji je završio sa 24 koša, po osam skokova i asistencija, ali je zaustavljen u poslednja tri napada.

Pejsersi su okrenuli -21 iz prvog poluvremena, Maturin i Tarner na ravne časti podelili 52 koša, ovaj prvi je ubacio odlučujuće koševe u poslednjem minutu, pa je Indijana tukla Čikago. Prekinuli su najgori niz sezone od sedam poraza, Čikago je napravio deset vipe grešaka od rivala, Vučević je ubacio 20 poena, imao 8 skokova, 5 asistencija, par blokada,

Nikola Jokić je srušio Pelikanse u Lujzijani, o tome možete čitati OVDE u posebnoj vesti.

Rezultati:

Indijana - Čikago 116:110
Majami - Boston 98:95
Njujork - Klivlend 105:103
Nju Orleans - Denver 99:98
Dalas - Vašington 126:127
Feniks - Šarlot 128:97
LA Lejkers - LA Klipers 115:133

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke