Lebronova osveta, klasik Lejkersima!

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.12.2021.
07:46
Izvor: Sportske.net

Lejkersi odigrali partiju sezone, Harden smirio Dončića, Niksi slavili u Teksasu!

Foto : Marcio Jose Sanchez
Foto : Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Lejkersi su odigrali verovatno najbolji meč u sezoni protiv najvećeg rivala. NBA klasik pripao je domaćima, Lebron je ubacio 30 poena, Vestbruk dodao 24, uz 11 asistencija, pa je na Pacifiku pao Boston. NBA klasik nije razočarao, Tejtum je sipao iz svih oružja na startu, na kraju 34 poena nisu bila dovoljna, nije imao adekvatnu pomoć. Ovo je bilo 296. izdanje najvažnije NBA utakmice. Dve franšize imaju po 17 prstenova, a u finalu su igrali rekordnih 12 puta. Entoni Dejvis je dominirao pod koševima, 17 poena, 16 skokova, a najviše zvižduka navijača dobio je Denis Šroder koji je prošlog leta iz Los Anđelesa otišao na Istočnu obalu. On je odbio četvorogodišnji ugovor vredan 84 miliona evra, ali nije uspeo da dobije bolju ponudu, pa je na kraju potpisao jednogodišnji ugovor sa Seltiksima za oko 6 miliona. Nemac je završio sa 10 poena. Boston ostaje u gradu, čeka ih duel sa Klipersima već večeras, Lejkersi sutra gostuju u Memfisu.

Netsi su slavili u Dalasu posle preokreta, gubili su sa 17 razlike u drugom poluvremenu, ali su naneli Mavsima peti uzastopni poraz kod kuće. Durant je ubacio 24 poena, ali je ključ u drugom poluvremenu bio Harden sa 23 poena i 11 asistencija. Razigrao je tim, matirao Dončića u poslednjih 100 sekundi kada su gosti stigli na +3. Dalas je odigrao užasnu poslednju četvrtinu, Dončić je završio sa 28 poena, ali uz loš procenat šuta. Pogodio je sa sirenom u prvom poluvremenu, tada ništa nije ukazivalo na preokret. Ali, na kraju pobeda je otišla u Bruklin.

Bobi Marjanović nije dobio priliku.

Niksi su prekinuli seriju poraza u San Antoniju. Baret je pogodio sedam trojki, završio je sa 32 poena, ovo je prva pobeda Njujorka protiv Sparsa u gostimau poslednjih sedam godina. Ubacili su 18 trojki, San Antonio je hvatao priključak čitavo drugo poluvreme, ali najviše što su stigli bilo je na -9, nisu imali šansu za preokret.

Rezultati:

Dalas - Bruklin 99:102
San Antonio - Njujork 109:121
LA Lejkers - Boston 117:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke