Ledej o Žocu: "Impulsivan, takav će biti i kad ostavi košarku"

Autor: Filip Rodic
petak 29.03.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Radio sa velikim trenerskim imenima.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Zek Ledej je u emisiji "Sportlight" govorio na razne teme, između ostalog i poređenju ABA i Evrolige.

"ABA liga je fizički teška. U Evorligi imaš jedne od najboljih igrača na svetu, neki nisu fizikalci, ali imaju druge kvalitete. U ABA ligi igrate srcem, voljom da pomognete timu da pobedi i stigne gde treba", rekao je Ledej i dodao:

"Kultura košarke na Balkanu je drugačija. Imate fizički jake igrače, vešte takođe. Govorimo o tome kako je Evroliga drugačija, ABA liga je zaista specifična".

U delu emisije u kom je na redu bila retrospekcija karijere, govorio je i o dolasku u Partizan iz Olimpije Milano.

"Sećam se da je Partizan stajao baš loše u ABA ligi. Trener je došao i potpisao Pantera i mene. Krenuli smo da gradimo nešto od temelja. Jedino sam znao zbog toga što je moj dobar prijatelj Najdžel Vilijams-Gos igrao za Partizan. Nisam znao ništa o pedigreu srpske košarke, istoriji,...Kad si profesionalac, onda učiš o kulturi i istoriji zemlje u kojoj igraš, tako se prilagodiš saigračima", naveo je Ledej.

Radio je sa velikim trenerskim imenima poput Davida Blata, Šarunasa Jasikevičijusa, Etorea Mesine i Željka Obradovića. Uporedio je Žoca sa ostalima, ističući da je "odličan taktičar, impulsivan, i da ima mnogo volje".

"Svako je različit sa različitim kvalitetima. Profesionalci čine sve da izvuku maksimum iz tebe. On je impulsivan, ali to je tek mala razlika između trenera da bi se postiglo najbolje. Željkov duh je takav i biće i kad prekine sa trenerskim poslom", naveo je Amerikanac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke