Legenda Partizana: "Zvezda je blizu trogodišnje licence za Evroligu!"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 21.02.2022.
14:55
Izvor: Sportske.net

Zna nešto!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović izjavio je u razgovoru za "Informer" da Crvena zvezda planira da aplicira za trogodišnju licencu Evrolige.

Iako je Đordi Bertomeu u više navrata odbacivao teoriju o licenci za abaligaše, te da je to u ovom trenutku nemoguće, Goran Grbović uverava javnost da je plan Crvene zvezde da se domogne tog takmičenja i da bi u tome mogli da uspeju.

"Zvezda će aplicirati za trogodišnju licencu i blizu je toga. Partizan nije, ima male šanse, jer je napravio tri ili četiri greške u prošlosti što Evroliga neće oprostiti. Partizan je 2000. godine odbio trogodišnju licencu, pa je potom Peković 15 dana pre početka takmičenja odbio Evrokup i igrao FIBA", rekao je Grbović i nastavlja:

"Zatim sledi Ostojino odugovlačenje pre dve godine da li će igrati ili neće, pa je odlučio da igra Evrokup posle odlska Trinkijerija. Četvrto je poslovanje! Na mejlove Evrolige morate da odgovarate, što Partizan retko radi. Zvezdino poslovanje je drugačije, to je kompanija i to Evroliga jako poštuje. Zvezda je mnogi bliža toj licenci nego Partizan".

Crvena zvezda je, gledajući srpske klubove, od sezone 2013/14 jedini domaći klub koji je igrao Evroligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke