Legendarni košarkaš besneo u studiju, misli da se preteruje sa Jokićem i Dončićem!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 28.02.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Koliko je samo bio besan...

AP
AP

Povezane vesti

Devetostruki Ol-star košarkaš, neko ko je dva puta bio i najbolji strelac lige, tri puta najbolji asistent lige, Rasel Vestbruk, često je karakterisan kao neko ko "juri" statistiku, a sa tim se ne slaže nekadašnji košarkaš Golden Stejta, Vašingtona i Orlanda, Gilbert Arenas. 

Legendarni Gilbert Arenas je istakao da su tripl-dablovi koje je imao Rasel Vestbruk jednako dobri kao ovi koje imaju Luka Dončić i Nikola Jokić i okrivio je medije za pogrešnu interpretaciju svega. 

"Rasel je imao sezonu u kojoj je imao skoro tripl-dabl u proseku. To je nazvano bildovanjem statistike. Kada Jokić i Luka imaju skoro tripl-dabl sezonu i to je VAU!", naljutio se Gilbert Arenas, legendarni NBA košarkaš koji ima tri nastupa na Ol-star utakmicama. 

Možda i ima pravo, Rasel zaista nije dobijao toliko hvale kao Jokić i Dončić u ovom trenutku, ali nikako se ne sme potceniti ono što rade srpski i slovenački košarkaš otkako su stigli u NBA ligu jer se radi o igračima koji su top 5 igrača sveta u ovom trenutku.

"Mediji nisu govorili da je neko imao statistiku posle Karima kada je Vestbruk imao takve brojke. Sada govore da su to najbolje brojke posle Karima. Manipulišu brojkama da bi napravili nešto. Ne možete propustiti Rasela kao da ništa nije uradio", rekao je on. 

U tri sezone uzastopno, Vestbruk je imao u proseku tripl-dabl, bilo je to 2016-17, 2017-18 i godinu kasnije, kao i u sezoni 2020-21 sa Vašingtonom, ali je tada odigrao 65 utakmica, dosta manje nego u prethodnim sezonama. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke