Lejkersi na 0-3, Lilard nezaustavljiv!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.10.2022.
00:15
Izvor: Sportske.net

Demijan Lilard briljirao u Los Anđelesu.

Beta/AP Photo/Alex Gallardo
Beta/AP Photo/Alex Gallardo

Povezane vesti

Ni posle treće odigrane utakmice, LA Lejkersi nemaju nijednu pobedu u novoj sezoni. Novi poraz doživeli su večeras pred svojim navijačima u duelu sa Portlandom rezultatom 106:104.

Lejkersi su početnim vođstvom 6:0 i 10:2 pokazali rešenost da dođu do prve pobede u sezoni, ali je Portland predvođen raspoloženim Lilardom uspeo vrlo brzo da tu prednost anulira i da povede sa 24:19, a krajem prve deonice i sa 31:22.

Početkom druge četvrtine Blejzersi su imali i dvocifrenu prednost, vodili su sa 40:28, a domaći su do odlaska na odmor uspeli da tu razliku umanje, pa je Portland na poluvremenu imao ''plus sedam'' - 55:48.

Lebron Džejms i Entoni Dejvis su uspevali da pariraju Lilardu i najviše zahvaljujući njima dvojici Lejkersi su u nastavku uspeli da naprave preokret i u finišu treće deonice imali su sedam poena prednosti - 83:76.

Nisu ni Blejzersi posustajali, održavali su rezultatsku neizvesnost, a pogotkom Sajmonsa Portland je prišao na 102:101. Posle lošeg šuta Vestbruka, Nurkiću je dosuđen faul u napadu nad Beverlijem na 21 sekundu pre kraja. Ipak, ta situacija je proveravana, sudije su gledale snimak i - dodelile loptu gostima.

A onda, fenomenalni Lilard pogađa trojku i na 12 sekundi do kraja donosi preokret Portlandu - 104:102. Serija 9:0 gostiju u finišu meča...

Ipak, imali su Lejkersi novi napad posle tajm-auta, Lebron Džejms je krenuo u prodor pored Nurkića, a u reketu - nigde nikoga! Veliki nesporazum u ekipi Portlanda, što Lebron koristi za lagane poene i za izjednačenje na 104:104, sedam sekundi pre kraja.

Četiri sekunde bile su dovoljne Grentu da donese još jedno vođstvo Bljzersima, a Lejkersima je ostala samo nada da mogu preostale tri sekunde da iskoriste makar za ulazak u produžetke.

Lebron je preuzeo odgovornost, ali nije bio precizan i Lejkersi su upisali i treći poraz, a Portland treću pobedu.

Lilard na kraju 41 poen i pet skokova u pobedničkoj ekipi, Grant je upisao 16, Hart se istakao sa 16 skokova, a Nurkić je imao 13 uhvaćenih lopti uz šest poena.

Kod domaćih, Lebron Džejms 31 poen, po osam skokova i asistencija, a Dejvis je meč završio sa 22 poena i 10 skokova. Veoma loše su Lejkersi šutirali za tri poena, samo šest pogodaka iz 33 pokušaja.

-

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke