Lejkersi preživeli, Kris Pol ušetao u istoriju!

Autor: Boris Jovanović
sreda 03.11.2021.
07:25
Izvor: Sportske.net

Nestvarna karijera pleja Sansa...

AP Photo/Ross D. Franklin
AP Photo/Ross D. Franklin

Povezane vesti

I pored odsustva nekoliko startera šampion je iskoristio duel sa slabim Detroitom da se vrati na pobednički kolosek. Baksi su lako savladali domaćina koji je izgubio šest od sedam mečeva. Adetokumbo je brojao do 28, koktirao sa tripl-dablom, imao 9 asistencija i 8 skokova. Prešao je na "peticu" s obzirom na povredu Bruka Lopeza, imao i četiri blokade. Na drugoj strani Grant 21 poen, Detroit je promašivao otvorene šuteve, nisu imali nikakvu šansu, za Pistonse će ovo biti baš teška sezona.

Sjajna partija Kajla Lourija u Teksasu, peta pobeda za Majami. Hit je u formi, slavili su u Dalasu, pojačanje iz Toronta je ubacio šest trojki, ukupno 22 poena, pobedom je tim sa Floride izbio na prvo mesto istoja. Tajler Hiro je brojao do 25, Batler 23, Mavsi nisu imali odgovor, Dončić je završio sa 33 poena, Marjanović skoko za nešto više od dva minuta na parketu.

Donovan Mičl se povredio u finišu prvog poluvremena, na sreću članak je izdržao. Vratio se na teren, na kraju bio i junak pobede Jute nad Sakramentom, ubacio je 36 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija. 

Istorijsko veče za Krisa Pola, on je sa 14 poena i 18 asistencija predvodio Sanse do preokreta protiv Pelikansa. Ali, pamtiće istorijski meč, sada je treći na večnoj lični najboljih asistenata lige. Imai ih 10 346, preskočio je Marka Džonsona i Stiva Neša. U drugom poluvremenu je postigao sve poene i dodao i 10 asistencija, razigrao tim koji se mučio, pa je pobeda ostala u pustinji. Ispred 36-godišnjeg Krisa Pola na listi najboljih dodavača svih vremena su drugoplasirani Džejson Kid sa 12 091 i mitski Džon Stokton koji će verovatno ostati nedostižan za bilo koga sa 15 806.

Kris Pol je inače među 50 najefikasnijih igrača u istoriji, na 45. mestu je, noćas je preskočio Toma Čejmbersa.

Pelikansi su očajni, izgubili su sedam od osam mečeva, odigrali su jedno dobro poluvreme, nije bilo dovoljno. Valančijunas je ubacio 23 poena, ali bez Zajona je to mrka kapa...

Drugi put za tri dana Lejkersi su pobedili Hjuston, ovoga puta mnogo teže. Favorit se mučio, Lebron je sa 30 poena i 10 skokova prelomio meč u poslednjoj četvrtini. Dejvis i Vestbruk su dodali po 27 poena. Ali Roketsi su šutirali sjajno u prvom poluvremenu, blizu 60%, unervozili su favorita koji je imao tri tehniče u prvom delu. Ipak na kraju su preživeli, Kevin Porter Džunior je promašio trojku za pobedu gostiju. 

Rezultati: 

Detroit - Milvoki 89:117
Dalas - Majami 110:125
Juta - Sakramento 119:113
Feniks - Nju Orleans 112:100
LA Lejkers - Hjuston 119:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke