Lejkersi se izvukli sa na kraju, Majami u plej-ofu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.05.2021.
08:50
Izvor: Sportske.net

Šampion i dalje u trci za šesto mesto, ali prošlogodišnji poraženi u borbi za prsten će definitivno u plej of!

AP Photo/Ashley Landis
AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

U pravo vreme. Razigrao se Dragić, Slovenac je ubacio 17 poena, Tajler Hiro 24, igra bolje posle pauze, pa je Majami pobedom u Bostonu stigao do plej ofa, a usput su osudili Kelte na plej-in za doigravanje. Majami je sada na deobi petog mesta sa Atlantom, do kraja regularne sezone su ostala tri meča. 

Klipersi su zadržali treće mesto, primakli se Sansima na dve pobede, nisu imali baš težak posao u Tampi protiv Toronta. Vodili su od početka do kraja, Leonard je ubacio 20 poena, imao 7 skokova i 5 asistencija. 

Detroit je u susretu dva tima koji idu na odmor uspeo da napravi 28 grešaka i olakša posao Minesoti u kojoj su Tauns i Edvards iskombinovali 50 poena. Bila je to tek 22 pobeda "Vukova", imaju dve više od Pistonsa najgoreg tima Istoka i drugog najgoreg u ligi, Hjuston ima samo 16 pobeda. 

Domantas Sabonis je napravio deveti tripl dabl u sezoni, 16 poena, 15 asistencija i 13 skokova, LeVert je dodao 24, Pejsersi su srušili lidera konferencije Filadelfiju. Siksersi ostaju prvi, teško će ih stići Bruklin ili Baksi. Nije bilo Embida, bolestan je, ne od korone, poraz ne bori, Fili je na korak od prve konferencijske titule još od Ajversona i 2001. godine.

Bruklin je dobio u Čikagu, sada su šanse Bulsa da dohvate deseto mesto puka teorija. Durant je ubacio 21 poen, imao 8 asistencija, a domaćima nije pomogao ni 41 koš Zaka Lavina. Vučević je završio sa 12 poena, 12 skokova i 6 asistencija, uz loš procenat šuta.

Dalas je doživeo težak poraz u Memfis, Grizlije je vodio Morant sa 24 poena, Bruks je dodao 22, pa je tim iz Tenesija u trci za osmo mesto. Sedmi i osmi u plej inu igraju samo jedan meč do doigravanja, pa osmo mesto znači. Dalas je na deobi pete i šest pozicije sa Portlandom, jedan od ova dva tima verovatno ide na Jokića i Nagetse. 

Dončić je ubacio samo 12 poena, tek 4 od 16 šuteva, Bobi Marjanović za pet minuta par koševa. 

Baksi su ostali u poteri za Netsima za drugo mesto Istoka, jasno, Medžik je ostavio kosti u Viskonsinu. Janis je vodio tim sa 27 poena, prelomio je u poslednjoj četvrtini. 

Golden Stejt je u srušio drugoplasirane Sanse. Stef Kari je imao problema sa šutem, ali je Vigins sve nadoknadio, brojao je do 38 poena, Grin je dodao šesti trip-dabl sezone, 11 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Tako su Voriorsi posle vodeće Jute, tukli i drugi tim na Zapadu. Ovo znači da će sigurno u plej-in, rekli smo, bitno je biti osmi, to je meč manje. 

Lejkersi su ostali sedmi, Horton-Taker je pogodio trojku za pobedu protiv Niksa u produžetku. Dramond je uz 16 poena, imao 18 skokova, a i pored nekih najava, Lebron nije igrao noćas. Derik Rouz je na drugoj strani nastavio sa sjajnim partijama, 27 poena, Rendl je dao 31 bivšem klubu, ali sada Niksi moraju da se osvrću, cilj je da sačuvaju četvrto mesto Istoka kako bi imali prednost domaćeg terena na startu. 

Oklahoma je izgubila osmi meč u nizu, u Sakramentu, Kingsi su se kasno probudili, dobili su pet od šest mečeva, ali deseti Sparsi imau dve i po pobede više pa timu iz Kalifornije treba čudo u poslednje tri utakmice sezone. 

Pokuševski je dao 10 poena, izgubio 5 lopti.

Ako niste čitali, ponovo Jokić, ovoga puta u Severnoj Karolini, Denver je slavio i imaće sigurno prednost domaćeg terena na startu doigravanja.

Rezultati:

Šarlot - Denver 112:117
Detroit - Minesota 100:119
Boston - Majami 121:129
Toronto - LA Klipers 96:115
Indijana - Filadelfija 103:94
Čikago - Bruklin 107:115
Memfis - Dalas 133:104
Milvoki - Orlando 114:102
Golden Stejt - Feniks 122:116
Sakramento - Oklahoma 122:106
LA Lejkers - Njujork 101:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke