Lejkersi u problemu, Finiks vratio ''brejk''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
00:05
Izvor: Sportske.net

Nije poraz sam po sebi jedini razlog za brigu Lejkersa...

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

U četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa, ekipa Finiks Sansa večeras je kao gost savladala LA Lejkerse u ''Stejpls Centru'' rezultatom 100:92 i izjednačila na 2:2 u pobedama.

Tako je Finiks vratio ''brejk'' Lejkersima, koji su prethodno ostvarili jednu pobedu na gostovanju, ali i došao u priliku da u sledećoj utakmici na svom terenu stigne na korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije.

Dodatna briga za Lejkerse posle ovog meča je povreda Entonija Dejvisa, koji je na terenu proveo 19 minuta, ali ga nije bio u najvažnijem delu utakmice i veliko je pitanje koliko će morati da odsustvuje sa terena.

Tokom prvog poluvremena vodila se uglavnom ravnopravna borba, a Sansi su  utakmicu prelomili u svoju korist tokom treće četvrtine koju su dobili sa 27:15.

Početkom poslednje četvrtine, prednost Finiksa iznosila je i osamnaest poena razlike, a do kraja meča Lejkersu su bez Dejvisa uspeli samo da ublaže ovaj poraz.

Kris Pol je sa 18 poena i devet asistencija bio najefikasniji u Finiksu, a odličan je bio i Ejton sa 14 poena i 17 skokova. Buker i Krauder su upisali po 17 poena.

Kod Lejkera najbolji Lebron Džejms sa 25 poena, 12 skokova i 6 asistencija, Mark Gasol je upisao 12, a Kuzma 11 poena.

Podsetimo, prethodno je Atlanta ubedljivo savladala Njujork Nikse i povela sa 3:1 u pobedama.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke