Lesor pokupio sve, PAO slavio u velikom derbiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 30.10.2023.
21:07
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Panatinaikosa.

EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou
EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

U meču najvećeg derbija grčkog šampionata ekipa Panatinaikosa je uspela da savlada Olimpijakos rezultatom 66:54.

Najveća bura bila je kada je na teren utrčala ekipa Panatinaikosa u Dvoranu mira i prijateljstva, posebno je pažnja bila na Kostasu Slukasu, košarkašu koji je do nedavno nastupao upravo za Olimpijakos. 

Ipak, kada je sve prošlo i kada je utakmica krenula, videlo se da ni jedni, ni drugi nisu preterano napadački raspoloženi, odbrane su bile veoma čvrste i posle prvih 10 minuta bilo je 12:11. 

Domaći su imali prednost na poluvremenu, a onda serija gostiju na kraju treće četvrtine kada su prešli u prednost i prvi put imali +5 što je ogromna prednost za ovakvu utakmicu. 

Dinos Mitoglu je bio taj koji je predvodio PAO u oba pravca, pogodio je trojku, potom i lupio blokadu Pitersu, što je dalo krila gostima. 

Gosti bolji u poslednjoj deonici, održavali su prednost, a onda i ogromnih +8 na ulasku u sam finiš utakmice (62:54), posle neverovatnih poena Mitoglua u poslednjoj sekundi napada i posle ofanzivnog skoka Lesora i pogotka za velikih +9. 

Kasnije je PAO lagano priveo meč kraju.

Mitoglu je bio fenomenalan sa 20 poena i 10 skokova, Gaj je dodao 11 poena, a Lesor je imao 8 poena i 11 skokova, veoma bitnu rolu je odigrao na samom kraju. 

Na drugoj strani Vilijams-Gos 14 poena, Milutinov svega 6 poena i 6 skokova za samo 18 minuta, sve u prvom poluvremenu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke