Lesorova ispovest, video je Pantera u Barsi, evo i šta kaže za Vildozu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.07.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Igraće Lesor i Vildoza zajedno naredne sezone...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U opširnom intervjuu za grčke medije govorio je Matijas Lesor, doskorašnji košarkaš Partizana koji će od naredne sezone nositi zeleni dres Panatinaikosa. 

Pre svega, govorio je o Željku Obradoviću. 

"On zna da smo mi prvo ljudi, a drugo profesionalni igrači. Očigledno, teško je biti tužan u životu i dobro se ponašati na terenu. Morate pronaći pravi balans, naučiti da upravljate neuspesima i ponašate se profesionalno. Morate pronaći balans koji će vam pružiti radost i na terenu. Kada stanete na parket, morate biti srećni, uživati u svakom trenutku, biti fokusirani i imati bistar um, ne razmišljajući o tome šta se dešava oko vas", rekao je on. 

Kaže i da je Obradović znao kako da se ponaša prema igračima i da je to video na ličnom primeru. 

"Za mene je važno da me puste da budem svoj, i da imam prostora da budem Matijas Lesor, a ne samo igrač ili centar. Želim da budem svoj kao čovek i kao ličnost. Obradović mi je pomogao da budem svoj, dao mi je slobodu i dozvolio mi da se poboljšam i upravljam svojim pozitivnim i negativnim stranama kako bih došao tamo gde jesam. Zaista je sjajno biti u takvoj situaciji sa takvim trenerom", rekao je on. 

Što se tiče Kevina Pantera, Lesor je rekao da postoji nešto više od činjenice da su bili saigrači i da će njih dvojica nastaviti da komuniciraju i jednog dana kada budu završili karijere. 

"Očigledno da smo mnogo pričali tokom leta. Imamo mnogo toga zajedničkog. Ne ulazeći u detalje, imamo mnogo toga što nas je spojilo. Šalili smo se i govorili jedno drugom: "Da vidimo gde ćeš, pa da i ja tamo potpišem". Govorili smo to i šalili se. Sve se desilo veoma brzo i na lud način. Svi su mislili da će otići u Barselonu, uključujući i mene.

Onda su se stvari promenile i on je ostao u Partizanu sa veoma dobrim ugovorom, što je i zaslužio. Veoma sam srećan zbog njega. Mnogo bih voleo da igram sa njim u budućnosti, uživao sam u našoj saradnji. Voleo bih da ubuduće igramo sa bilo kojim igračem sa kojim smo bili zajedno u Partizanu jer smo stvorili jednu posebnu grupu ljudi i jedinstvenu vezu među nama. Kevina smatram svojom porodicom. On mi je brat i ovo je veće od košarke. Ova veza će se nastaviti zauvek, kažem vam u poverenju", rekao je Lesor. 

Ističe i da je najviše iznenađen transferom Kostasa Slukasa i da jedva čeka da zaigra pored njega u timu jer zna o kakvom se igraču radi. 

"Ne postoji osoba na planeti koju nije iznenadio ovaj transfer. Mislim da je i samog sebe iznenadio. Mislim da smo se probudili i dobili šamar. Naravno, srećan sam zbog toga jer znam koliko je Slukas dobar plejmejker i koilko čini saigrače boljima pogotovo visoke igrače. Svakome je pomogao da igru podigne na viši nivo, pogledajmo Veselog i Mustafu Fala, karijere su im napredovale. Mnogo visokih igrača koji su igrali sa Kostasom napravili su sledeći korak u karijeri i napredovali. Radujem se zajedničkom radu. Osećam da će mi to zaista pomoći i da možemo da imamo veoma dobru vezu jedni sa drugima. Bio sam veoma, veoma uzbuđen kada je Sloukas potpisao. Već smo imali Vildozu u timu, kvalitetnog beka koji spada među najbolje u Evroligi. Ova dva igrača mogu da kreiraju za ostale, da igraju pik-en-rol i da hrane visoke. Zaista mi se sviđa to i srećan sam što se takmičim pored njih", kaže Lesor. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke