Letnja liga NBA - Koprivica, Pokuševski, Petrušev, Megini igrači i ko još?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 05.07.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Dosta poznatih lica u Las Vegasu.

Marko Djokovic/STARSPORT
Marko Djokovic/STARSPORT

Povezane vesti

Uvod u novu sezonu NBA lige, doduše rani, gledaćemo od četvrtka, traje deset dana, ovo je pravi izlog za ekipe, dosta košarkaša se nada da će dobrim partijama skrenuti pažnju NBA timova, ali sa druge strane, privući i pažnju skauta preko Atlantika, kako bi posle otpadanja iz NBA rostera, imali priliku da zarađuju u Evropi i Aziji.

Kao i svake godine, gro utakmica će se igrati u Las Vegasu, u Nevadi, ali pre toga je počeo "Kalifornija Klasik" deo u San Francisku gde učestvuje uz Voriorse, Lejkerse i Sakramento još i Majami. 

Juta će od 5. do 7. kao uvod biti domaćin Letnje Lige u Solt Lejk Sitiju, gde uz Džezere, nastupaju Oklahoma. Memfis i Filadelfija, a kako rekosmo onda u četvrtak svi se sele tamo gde je daleko najviše akcije, u Las Vegas. 

Svi timovi će biti na parketu, sa rosterima sastavljenim od mladih igrača, draft pikova, košarkaša iz razvojnih timova. Videćemo i one koji nisu draftovani, ali igrače i 28 pikova sa ovogodišnjeg drafta.

Šampion Voriorsi će imati u svojim redovima super-talentovanog Vajsmana koji se vraća iz povrede i želi da igra, tu će biti Kuminga i Patrik Boldvin Džuniora koji žele da pokažu da zaslužuju mesto u najjačem rosteru današnjice. 

Biće zanimljivo videti  Ej-Džej Grifina sa Djuka, 12. pika drafta, Džejlena Džonsona  ali i poznato lice Alfa Kabu koji je par godina igrao za Megu, pa posle Francuske sezonu u Turskoj. 

Aron Nejsmit je najinteresantniji u Seltiksima, 14. pik iz 2020. od koga se mnogo više očekivalo, a u Šarlotu će nastupati još jedan "Đavo" iz Djuka, Mark Vilijams, 15. pik, ali i Taj-Šon Aleksander koji je igrao za italijanski Trst prošle sezone. Crnogorac Marko Simonović još jedan igrač iz Mege koji je bio u razvojnoj ligi, probaće da pokaže Bulsima da zaslužuje ugovor, dok će u Čikagu pod posebnom lupom biti Patrik Vilijams, četvrti pik od pre dve godine koji je imao problema sa povredama. 

U Kavsima Kalifa Diop koga znate iz Gran Kanarije, ali i ruki Ajseja Mobli, brat Ajvan je već etabliran u Klivlendu...

Pajola iz Virtusa će igrati za Dalas, Denver će probati Pejtona Vorsona sa UKLA, 30. pika sa drafta i još jednog rukija, Kristijana Brauna sa Kanzasa koji je bio 21. na ovogodišnjem draftu.

Pistonsi će igrati sa Kejdom Kaningemom, prošlogodišnjem top piku se igra košarka, tu je i peti izbor Džajden Ajvi, naš Balša Koprivica iz AdmiralBet ABA lige, centar Partizana...

U Indijani ćemo videti šestog pika, Benedikta Matjurina, Kanađanina koji je igrao za Arizonu, u Lejkersima Šekovog sina Šarifa, ali i Skotijevog, Pipena Džuniora. Ni jedan, ni drugi nisu .

Sve parove možete pogledati u AdmiralBet koji je pripremio celokupnu ponudu za vas!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke