Lideri sa nulom - Kodi i Kalinić moraju da vuku Zvezdu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 07.10.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Pogotovo kada joj ne ide.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Tek što je počela sezona, a Crvena zvezda je upisala dva poraza u prve tri utakmice AdmiralBet ABA lige.

Posebno je navijače šampiona Srbije i branioce titule u AdmiralBet ABA ligi zaboleo jučerašnji poraz od totalnog autsajdera Splita, koji je čekao na trijumf protiv crveno-belih punih 12 godina.

Podbacili su svi na Gripama, od trenera Janisa Sferopulosa do svakog igrača pojedinčano, a posebno "bodu oči" nule pored imena dvojice velikih letošnjih pojačanja Kodija Miler-Mekintajera i Nikole Kalinića.

Američki plejmejker koji je u Beograd došao iz Baskonije za koju je briljirao prošle sezone u Evroligi i punio sve kolone proveo je na parketu u Splitu 11:13 minuta i nije se ni upisao u listu strelaca. 

Poprilično je rezervisan bio Miler-Mekintajer. Uzeo je samo jedan šut za tri poena, imao dva skoka i po jednu asistenciju i izgubljenu loptu za indeks korisnosti -1.

Neprepoznatljivo slab učinak imao je i jedan od najiskusnijih u timu Nikola Kalinić. Odigrao je jedan od lider Zvezdinog tima 13:25 minuta protiv Splićana i za to vreme nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Imao je četiri pokušaja, tri za tri i jedan za dva poena, četiri skoka i jednu asistencija, uz indeks korisnosti identičan Miler-Mekintajerovom -1.

Da je to bio samo loš dan dvojice prekaljenih igrača možda najbolje govori njihov učinak u evroligaškoj pobedi nad Parizom. Tada je Miler-Mekintajer upisao devet poena i imao indeks korisnosti 14, dok je Nikola Kalinić uz isti poenterski učinak sakupio tri indeksna poena više.

Priliku da oni, ali i čitav tim, poprave sliku imaće već u sredu kada u okviru drugog kola Evrolige u "Beogradskoj areni" Zvezda dočekuje špansku Baskoniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke