Likuju i u Zagrebu: ''Hrvati srušili Partizan!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2023.
23:52
Izvor: Sportske.net

Ko je momak koji je večeras dominirao protiv Partizana?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pre pet dana Realov veteran Serhio Rodrigez je odigrao možda i najbolju partiju u svojoj karijeri u velikom preokretu Madriđana protiv Partizana, a večeras je isto učinio i talentovani hrvatski košarkaš Zvonimir Ivišić.

On je večeras postigao odlučujuće poene za senzacionalnu pobedu SC Derbija u Beogradu nad Partizanom rezultatom 84:83, ali ne samo to, Ivišić je tokom čitavog meča bio nerešiva enigma za odbranu Partizana.

Meč je završio sa 22 poena, 13 skokova, uz indeks 32.

Definitivno, njegova najbolja partija od kada igra u AdmiralBet ABA ligi.

Krilni centar SC Derbija ima samo 19 godina, u avgustu će napuniti 20. Rođen je u Noboj Bili u Hrvatskoj, karijeru je počeo u Šibeniku, u ekipi Šibenke, ali Podgoričani su još pre tri godine prepoznali njegov talenat, angažovali i njega i njegovog brata Tomislava koji su sada zajedno u rosteru SC Derbija.

Nema sumnje, oni su velike nade hrvatske košarke, pa se večerašnji trijumf SC Derbija sa velikim intetesovanjem ispratio i u hrvatskim medijima.

Zagrebački ''Index'' već u naslovu ističe Ivišićevu fantastičnu partiju.

''Šok za Partizan i u (AdmiralBet) ABA ligi. Hrvat ih je senzacionalno srušio u Beogradu''.

''PARTIZAN je kao domaćin iznenađujuće izgubio od SC Derbija 84:83 u prvoj utakmici četvrtfinala (AdmiralBet) ABA lige. Studentski centar je nošen sjajnom igrom Hrvata Zvonimira Ivišića (19) došao do velike pobede u Beogradu. Ivišić je imao 22 poena i 13 skokova, čime je značajno doprineo pobedi crnogorske ekipe.

Partizan je u poslednjih deset minuta uspeo preokrenuti, a u poslednjih pet minuta favorizovani domaćin imao je plus šest. Ivišić je u poslednjem minutu zakucao i izborio dodatno slobodno bacanje, koje je pretvorio u vođstvo 84:83. Kevin Panter promašio je tricu za pobedu Partizana pa je Studentski centar Derbi poveo 1:0 u seriji'', piše ''Index''.

Sličan izveštaj imaju i zagrebačke ''Sportske novosti''.

''Hrvati kreirali veliku senzaciju usred Beograda, šokirani Partizan na korak do ispadanja iz plej-ofa''.

Uz Ivišića se ističe i odlična partija Matea Drežnjaka.

''Goste je do pobjede predvodio hrvatski igrač Zvonimir Ivišić, a dobru partio odigrao je i Mateo Drežnjak. Ivišić je bio prvo ime utakmice s 22 koša i 13 skokova, dok je Drežnjak ubacio jedanaest uz četiri skoka i pet asistencija'', navodi se u tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke