Lilard našao sebe, Srbi uglavnom prosečni...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.10.2024.
06:55
Izvor: Sportske.net

Milvoki dobio oslabljene Sikserse, Jović najbolji od naših...

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Ono što je trebalo da bude derbi druge večeri prošlo je u dominaciji Baksa koji su iskoristili odsustvo Embida i najvećeg pojačanja Siksersa, Pola Džordža i slavili u gradu "bratske ljubavi". Lilard je najavio sa 30 poena da će imati bolju sezonu nego prošlu kada se nije baš snašao po dolasku iz Portlanda. Ubacio je šest trojki, imao devet skokova i pet asistencija. Janis je uz samo tri promašaja stigao do 25 poena, domaćin nije imao rešenje za pik-end-rol Adetokumba i Lilanda. Kod domaćih Maksi 25 poena, Jabusele je debitovao sa 10 poena, 4 skoka, po tri asistencije i ukradene lopte....

Memfis je teško slavio u Juti, Morant je brojao do 22, uz deset asistencija. Novajlija, gigantski Zak Edej je počeo u petorci, vatreno krštenje u NBA završio je sa pet poena i isto toliko skokova. Strašna partija Španca Santija Aldame, "faktor x" kod Grizlija, 27 koševa. Kod Jute nedovoljan Markanen sa 35 poena, Finaci je uhvatio i devet lopti.

Iznenađenje je priredio Šarlot protiv Hjustona. LaMelo Bol je odigra sjajan meč, 35 poena, pa su gosti okrenuli u Teksasu. Ovo je njegova prva utakmica od kraja januara i teže povrede. Kod Hjustona Grin 28, Turčin Šengun 25, uz čak 18 skokova.

Micić je za nešto više od 16 minuta imao pet poena i pet skokova.

Pelikansi bez Zajona, predvodio ih je Ingram sa 33 poena, pojačanje iz Atlante Marej je koketirao sa tripl-dablom, 14 poena, 10 asistencija i osam skokova. Dabl-dabl za Vučevića, 21 poen, 11 skokova, biće ovo teška sezona za Bulse.

Bogdanović je ugradio osam poena i po dva skoka, asistencije i blokade u pobedu Atlante nad slabašnim Bruklinom. Jang o čijoj je trampi u Lejkerse priča je brojao do 30, uheroja je izrastao Onijeka Okongvu koji je promašio samo jedan šut i završio sa rekordom karijere od 27 poena. Novi trener Netsa Žordi Fernandez je debitovao porazom, Kem Tomas najbolji u Netsima sa 36 poena. Debitovao je prvi pik Zahari Risaše, Francuz je ubacio sedam poena...

Orlando je lako izašao na kraj u derbiju Floride protiv Majamija u gostima. Paolo Bankero je dominirao sa 33 poena i 11 skokova, Franc Vagner doao 23, dok je Geri Heris sasuo šest trojki za Medžik koji je vodio i sa 32 poena u drugom poluvremenu. Nikola Jović je meč završio sa 15 poena za Hit. Njegov "brat" Džimi Batler očajan, jedna od najgorih partija karijere, tri poena za iskusnog košarkaša Majamija.

Toronto se loše proveo na otvaranju sezone protiv Klivlenda. Mobli i Mičel su iskombinovali 46 poena za Kavse, Rajaković će tražiti više od Skotija Barnsa koji je loše šutirao i završio sa devet poena. Reptorsi su izgubili 19 lopti, poklonili 30 poena rivalu, a dosta navijača je ranije napustilo tribine. 

Detroit je na debiju novog trenera Bikerstafa pružio solidnu partiju ali je Indijana odnela bodove sa severa. Tesan meč su Pejsersi prelomili u finišu, Tarner je broja do 20, Siakam i Maturin postigli po 19 koševa, Halibarton je dodao 15, gosti su izbrisali desetak poena minusa u poslednjoj četvrtini.

Nova era Voriorsa, bez Kleja Tompsona je počela lakom pobedom u Oregonu. Tukli su Portland uz 17 poena Karija, odlična partija pojačanja Badija Hilda koji je ubacio 22 poena, Vigins je dodao 20. Hild je pogodio pet trojki iz sedam pokušaja, domaće je na drugoj strani loš šut odveo u lagani poraz.

Detroit - Indijana 109:115
Atlanta - Bruklin 120:116
Majami - rlando 97:116
Filadelfija - Milvoki 109:124
Toronto - Klivlend 106:136
Hjuston - Šarlot 105:110
Nju Orleans - Čikago 123:111
Juta - Memfis 124:126
Portland - Golden Stejt 104:139 
LA Klipers - Finiks 113:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke