Logičan odgovor - Bolonja ne, ali F8 u Beogradu - DA!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 09.04.2020.
19:38
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Odgovor Virtusu!

BETAPHOTO/PARTIZAN /Dragana Stjepanovic/EV
BETAPHOTO/PARTIZAN /Dragana Stjepanovic/EV

Povezane vesti

U danu kada je poručeno da je plan da se Evroliga i Evrokup nastave, Virtus iz Bolonje je momentalno predložio da bude domaćin F8 u Bolonji.

Ipak, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je uputio logičan odgovor.

"Mislim da je dobro što se pojavljuju neki konkretni predlozi za model po kojem bismo mogli da završimo sezonu, iako su oni u ovom trenutku na nivou hipotetičkih jer niko ne zna do kada će trenutna situacija trajati. Ako govorimo o F8 kao rešenju, onda u obzir treba uzeti činjenicu da je Partizan imao najbolji skor u Evrokupu i da je Beograd, kao dvomilionski grad i grad košarke, logičan izbor za prvu opciju kada je u pitanju organizacija F8", rekao je Mijailović za Sport klub i obrazložio:

"Kao tim koji je izborio prednost domaćeg terena do samog eventualnog finala, Partizan je i finansijski potencijalno na najvećem gubitku, pa bi i sa te strane poštenije bilo razmišljati o F8 prvo u Beogradu pa onda na bilo kom drugom mestu. Navešću samo neke od problema: istek ugovora igrača u junu, neaktivnost igrača tokom ove prinudne pauze i vreme koje je potrebno da oni dostignu formu u kojoj mogu da igraju košarku, tu je i različita situacija u različitim državama, teško je očekivati da se zabrana putovanja i obavezne samoizolacije istovremeno ukine svuda... Previše otvorenih pitanja ima da bismo mogli konkretno da pričamo za ili protiv nekog predloga, ali smatram da je dobro da razmišljamo o mogućim opcijama i da to radimo u nekim realnim okvirima",
naglasio je Mijailović.

Inače, utakmice četvrtfinala igrale su se na dve dobijene partije, a parovi su bili Partizan - UNIKS, Promiteas - Tofaš, Monako - Virtus i Unikaha - Venecija.

Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Friday, 10.04.2020
02:17

Još poštenije da se igra po jedna utakmica od četvrtfinala do finala sa prednošću domaćinstva bolje rangiranog tima. U Bg Partizan - UNIX, u Patri Promiteas - Tofaš, u Monaku Monako - Virtus, u Malagi Unikaha - Venecija. Jedna utakmica, pobednici po istom principu igraju polufinale, pa onda finale.

avatar
Thursday, 09.04.2020
20:28

Izdaja! Nikakav F8 ne dolazi u obzir, ne nasedaj!

avatar
Red to the bone
Friday, 10.04.2020
10:27

Hahahahaha (tragi)komičari. Biće kako gazde kažu što se ložite.

avatar
Saturday, 11.04.2020
19:42

Mind your own business.