Loše veče za Srbe u NBA ligi...

Autor: Boris Jovanović
petak 05.11.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Naši se nisu proslavili...

AP Photo/Gerald Herbert
AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

U najgorem trenutku za Atlantu proradio je Džordan Klarkson. Najbolji šesti čovek lige je loše šutirao na startu sezone, ali je bio onaj stari noćas, ubacio je 25 od 30 poena u drugom poluvremenu, pa Atlanta nije imala šansu protiv Jute. Doduše vodili su u trećij četvrtini, ali su se raspali tokom drugog dela, odbrana je popustila pa je na kraju domaćin bez problema slavio. Bogdanović je ubacio 8 poena, imao 5 skokova, nije ni mnogo šutirao, dve trojke iz četiri pokušaja. 

Siksersi su u formi, pet pobeda u nizu, Set Kari igra odlično, ubacio je 23 poena, pomož je imao u sve boljem Tajris Maksiju koji je dodao 20, Embid je uz 19 poena, imao 9 skokova, pa je Filadelfija drugi put ove sezone dobila Pistonse.

Boston je ostao na Floridi posle pobede protiv Orlanda, savladali su i Majami, spustili su Hit na 78 poena. Ovaj rezultat je iznenađenje, Majami je doživeo prvi poraz kod kuće. imali su 6-1, bili na čeu Konferencije. Ali, ovo je bio sasvim različiti Boston od onoga na koji smo navikli, tim koji je primao 115 poena u proseku na početku šampionat, odigrao je sigurno najbolju utakmicu u sezoni i stigao do trijumfa. Lovri se povredio, druga četvrtina je bila ključ, Seltiksi su je dobili sa 33:9. Imali su šest igrača sa dvocifrenim učinkom, najefikasniji Džajlen Braun sa 17 poena.

Lebron je izostao iz tima Lejkersa, biće van terena nedelju dana, domaćin se izblamirao protiv slabe Oklahome. Prokockali su +19 i ovo je četvrti poraz u sezonu za tim sa Pacifika. Dejvis je ubacio 29 poena, Vestbruk 27, Entoni 21, na drugoj strani Džidžes Aleksander 28. Naš Pokuševski četiri skoka, bez poena za desetak minuta u igri.

I na kraju, trijumf Sansa protiv Roketsa, treća pobeda za šampiona Zapada u nizu, prešli su sada 50%, imaju skor 4-3. Devin Buker je brojao do 29, imao je 9 skokova i 5 asistencija, vratio se Ejton posle kraće pauze, 16 poena, 11 skokova, jasno da Roketsi, verovatno jedan od najslabijih timova lige nije uspeo da parira...

Rezultati: 

Detroit - Filadelfija 98:109
Atlanta - Juta 98:116
Majami - Boston 78:95
Feniks - Hjuston 123:111
LA Lejkers - Oklahoma 104:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke