Loše vesti za Partizan iz Izraela - Makabi bolji od Fenera!

Autor: Mladen Heleta
sreda 08.03.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Žestoka borba za plej-of se nastavlja.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Košarkaši Makabija pobedili su Fenerbahče u Tel Avivu rezultatom 78:74 u 27. kolu Evrolige.

Na taj način je Makabi došao do učinka 14-13 i ostao je u trci za plasman u plej-of. Navijači Partizana su se večeras nadali pobedi Fenera kako bi crno-beli stekli dve pobede više od "ponosa Izraela", ali od toga nije bilo ništa. Turski šampion je sada na skoru 16-10 i ima meč manje.

Fener je bolje otvorio susret i nakon deset minuta je vodio sa 25:17. Ipak, Makabi se probudio nošen podrškom publike i na krilima sjajnog Lorenca Brauna je preokrenuo već do poluvremena, na koje je otišao sa "plus 4".

Zadržao je Makabi prednost tokom treće deonice, a ključnu razliku napravio je početkom četvrte, kada je serijom od 13:2 prelomio ovaj duel u svoju korist.

U finišu je Fener opasno zapretio preko Gudurića i Bjelice. Trojkom ovog prvog prišao je na 71:69, a ovaj drugi je potom izjednačio iz "odbojke" na 71:71.

Boldvin je odbio nalet Fenera sa "2+1", imao je Fener još jednu šansu da načini veliki preokret, ali je Gudurić pogrešio u dodavaju ka Bjelici, pa su Braun i Boldvin sa penala stavili tačku na ovaj meč.

Lorenco Braun je imao 21 poen za pobednički tim, a Boldvin je dodao 14. U sastavu Fenera, 16 poena Hejsa, a 15 Pjera. Gudurić je ubacio osam, a Bjelica šest poena. Debitovao je Dorsi, igrao samo pet minuta i ostao bez značajnijeg učinka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke