Loše vesti za Partizan, ništa mu ovo ne odgovara!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.03.2022.
22:27
Izvor: Sportske.net

Ni večerašnji rezultati ne idu u korist Partizanu.

Povezane vesti

Iako je ruska Lokomotiva Kubanj suspendovana zbog sankcija Rusiji, Partizanu je ugroženo drugo mesto u Grupi A Evrokupa posle neočekivanog poraza od litvanskog Lijetkabelisa, ali i posle večerašnjih rezultata u ovoj grupi.

Vodeći Huventud, koji će gotovo sigurno i ostati na prvom mestu do kraja grupne faze takmičenja, večeras je poražen u španskom derbiju od domaće Andore rezultatom 72:71. 

Posle ravnopravnog prvog poluvremena, Huventud je u trećoj četvrtini bio bolji rival, imao vođstvo, ali je Andora u završnici poslednjeg kvartala uspela da napravi seriju 11:0 i od sedam poena zaostatka stigne do vođstva od četiri poena razlike, a Huventud je do kraja poraz učinio minimalnim.

Huventud sada ima skor 11-3 na vrhu tabele, a Andora 8-6 i ima samo jednu pobedu manje od Partizana, doduše uz slabiji međusobni skor sa crno-belima.

Pauli sa 13 poena bio je najefikasniji u ekipi Andore, a Miler-Mekintajer i Morgan su upisali po 11.  U ekipi Huventuda najbolji Para sa 15 poena i devet skokova, a pratili su ga Feliz sa 14 i Tomić sa 12 poena.

Druga loša vest za crno-bele večeras je i pobeda francuskog Metropolitansa koji je nastavio svoju sjajnu seriju i ubedljivom pobedom nad Hamburgom od 85:62 izjednačio se sa Partizanom na tabeli sa devet pobeda i pet poraza.

Upravo će francuski tim gostovati Partizanu u sledećem kolu i taj duel mogao bi da bude ključan u borbi za drugo mesto u ovoj grupi.

Kamings sa 17 i Konate sa 14 poena predvodili su Metropolitans do pete uzastopne pobede, a odlični su bili i Đinat sa 12 poena i 10 skokova i Halilović sa 12 poena i devet skokova. U ekipi Hamburga najefikasniji Majsner sa 17 poena, a Braun je upisao 14.

U derbiju začelja, poljski Slask je na svom terenu savladao ekipu Trenta sa 77:68, što mu je treća pobeda u sezoni, a italijanski tim je ostao na samo jednoj. Džieva sa 25 i Trajs sa 21 poenom bili su najbolji akteri meča.

*
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke