Lovernj i drugovi pokazali Zvezdi kako protiv Barse!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.03.2022.
21:08
Izvor: Sportske.net

Lider izgubio od ''fenjeraša''!

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Kiks lidera Evrolige pred duel sa Crvenom zvezdom!

Katalonci su večeras kao gosti poraženi u Kaunasu, gde ih je Žalgiris savladao rezultatom 91:84 u okviru 29. kola elitnog evropskog takmičenja.

Predvođena Nikolom Mirotićem, Barselona je odlično odigrala prvu četvrtinu, pre svega u odbrani, i posle deset minuta je vodila sa 17:9.

Već u drugom kvartalu domaći su se raspucali i anulirali prednost gostiju, da bi Barsa ponovo bila bolja u trećoj četvrtini.

U poslednji kvartal ušlo se vođstvom Barselone rezultatom 63:56, ali već na početku ovog perioda Žalgiris pravi seriju 10:2 i najavljuje iznenađenje, ali ključna je bila još jedna serija domaćih, ovoga puta 9:0 za vođstvo od 81:72, posle čega Barsa više nije imala pravi odgovor do kraja utakmice.

Najefikasnijiu u pobedničkom timu bio je Lekavičijus sa 22 poena, četiri asistencije i dva skoka, a pratio ga je nekdašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 18 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Barsi nije bila dovoljna odlična partija Nikole Mirotića, koji je završio meč sa 26 poena i pet skokova, a istakli su se i Kjurik sa 15 i Laprovitola sa 14 poena.

Podsetimo, Barselona će u sledećem kolu 18. marta dočekati Crvenu zvezdu koja je u seriji od četiri uzastopne pobede u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke