Lovernj rekao svoje, Partizan je na potezu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.03.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Da li je na pomolu veliki povratak nekadašnjeg kapitena?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ako je neki stranac ostavio dubok trag u Partizanu, onda je to francuski centar Žofri Lovernj.

Svojim igrama i požrtvovanjem zaslužio je i kapitensku traku, čime nije mogao da se pohvali nijedan stranac pre njega u ekipi Partizana, a s obzirom da je sa njim u timu Partizan osvajao poslednje trofeje pre višegodišnje krize, navijačima je bio i ostao jedan od najomiljenijih igrača.

Vreme brzo prolazi, na leto će već osam godina od kada je Lovernj otišao iz Partizana, ali i dalje je jaka želja pristalica crno-belih da se odlični košarkaš vrati među crno-bele.

Na tu temu Lovernj je progovorio u intervjuu za litvanski ''Basket News'' i otkrio da je pre dve godine bilo konkretnih poteza po tom pitanju, ali se sve prolongiralo, pa je Lovernj u Žalgiris, čiji je i dalje član.

Ali, Francuz je još uvek otvoren za razgovore sa čelnicima Partizana, kojima je poslao jasan signal.

''Partizan jeste bio zainteresovan, ali mislio sam da to tada ne bi bio pravi potez. U Žalgirisu i Kaunasu mi je odlično. Prethodna sezona mi je bila najbolja otkad sam otišao iz Partizana.

Istina je da bih u nekom trenutku ponovo voleo da obučem crno-beli dres, ali to je sada pitanje za upravu kluba. Želim puno uspeha Partizanu i da se vrati u Evroligu. To mu je cilj, bilo bi zanimljivo da se vrati", konstatovao je Lovernj.

U prilog tome i Lovernjov odgovor na pitanje u kojoj zemlji mu je bilo najlepše, gde je osećao najveću podršku - u Srbiji, Turskoj, ili Litvaniji.

''Iskreno, mnogo sam uživao u Srbiji, tokom različitih sezona. Litvanija je takođe lepo mesto za igru, uživam i ovde. Organizacija kluba je neverovatna'', naglasio je Lovernj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke