LŠ - Mega kapitulirala pred viceprvakom Francuske

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
22:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa pretrpeli su četvrti poraz u FIBA Ligi šampiona, pošto su večeras, u okviru 5. kola Grupe D, izgubili od Strazbura.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ds
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ds

Povezane vesti

Nakon šokantnog poraza Partizana u okviru 5. kola grupne faze FIBA Lige šampiona i drugi srpski predstavnik položio je koplja u pomenutom takmičenju.

Osvajač "Kupa Radivoja Koraća" i vicešampion regionalne košarkaške lige poražen je večeras na gostovanju Strazburu rezultatom 68:59 (10:15, 17:12, 23:19, 18:13) i tako ostao na začelju tabele Grupe D.

Ekipa Dejana Milojevića dobro je otvorila večerašnji meč na severoistoku Francuske, pa je u prvoj četvrtini imala i dvocifrenu prednost, koja je ujedno bila i maksimalna na večerašnjoj utakmici.

Drugi kvartal pripao je domaćinu koji je postepeno topio prednost Mega Leksa, a kada je preuzeo vođstvo na startu treće četvrtine više ga nije ispuštao do kraja utakmice.

Pitanje pobednika rešeno je sredinom poslednje četvrtine kada je Žeremi Lelu, pri rezultatu 57:48 za domaće, pogodio trojku i tako doneo Strazburu dvocifrenu razliku.

Najefikasniji košarkaš na meču bio je Irving Voker sa 17 poena i 3 asistencije, a u domaćoj ekipi je još Met Hauard ostvario dvocifren poenterski učinak (14 pts, 5 as).

U timu iz Sremske Mitrovice najzapaženiji je bio Nemac Kostja Mušidi sa 13 poena, a dvocifreni su bili još Čančar (12 pts, 4 sk) i Jaramaz (11 pts).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke