Lučić i Partizan - Sad je sve jasno!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.05.2021.
09:59
Izvor: Sportski Žurnal

Posle ranijih spekulacija na tu temu, sada se oglasio i sam igrač.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Vladimir Lučić je proteklih par dana bio u centru pažnje kada su evropska košarkarkaška dešavanja u pitanju.

Podsetimo, najpre je u nedelju osvojio Kup Nemačke sa ekipom Bajerna, i ne samo to, nego je proglašen i za MVP-a završnog turnira. Samo dan kasnije, stiglo mu je još veće priznanje, pošto je izabran u idealni tim Evrolige za sezonu 2020/21.

Reklo bi se, sezona karijere, malo je nedostajalo da sa Bajernom zaigra i na F4 Evrolige, pa se postavlja pitanje da li je na leto vreme za još jedan korak napred u karijeri i, eventualno, promenu sredine.

Kada se prethodnih godina pominjala mogućnost Lučićevog odlaska iz Bajerna, pojavljivale su se spekulacije da bi mogao da se vrati u Partizan, ali to sada ne deluje realno, niti je bilo realno u proteklom periodu, što je i sam košarkaš potvrdio u izjavi za ''Sportski žurnal''.

''Nije postojala bilo kakva opcija da se vratim u Partizan. Bio sam u klubu od mladog tima, do kapitena. Posle pet godina došlo je vreme da odem. Iako bih voleo da se vratim i završim karijeru u mom klubu, jer bi to bila lepa priča, nije realno. Vratiti se u Partizan čisto da bih bio tu - nema smisla. Crno-beli zaslužuju igrače 100 odsto spremne da pomognu klubu'', istakao je Lučić i ostavio utisak da ni narednih godina taj povratak ne može da se očekuje.

Jasno je, posle ovakve sezone, ostanak u Evroligi je minimum koji Lučić može da očekuje, a Partizan to i dalje ne bi mogao da mu pruži.

Naravno, crno-belima je poželeo mnogo uspeha i da što pre prevaziđu krizu u koju su neočekivano upali ove sezone.

''Krivo mi je zbog svega kroz šta su prošli. Imam osećaj da se sada podižu, da Aca Matović radi dobar posao. Superliga će za njih biti teška posle tolikog perioda bez takmičarske utakmice. Plus, idu na Megu koja ima dobar tim, talentovane klince i Gagija (Milosavljevića) koji već pokazuje da može da pomogne. Biće uzbudljiv plej-of'', zaključio je Lučić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke