Lučić najbolji kad je najteže, Bajern izborio majstoricu!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.04.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Još jedna odlična partija našeg igrača, uz novu pobedu Bajerna.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši Bajerna iz Minhena uspeli su da izbore majstoricu u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Milana.

Bajern je večeras u četvrtoj utakmici ove serije slavio rezultatom 85:82, a ključnu ulogu u odlučujućim trenucima imao je naš reprezentativac Vladimir Lučić.

Bajern je u večerašnji meč ušao sa imperativom pobede, kako bi produžio nadu u plasman na F4, ali u većem delu meča Milano je imao rezultatsku prednost.

Doduše, prvu četvrtinu je Bajern dobio sa 23:19, ali u drugoj je usledila dominacija gostiju, koji su stekli desetak poena prednosti i tu prednost održavali i tokom trećeg kvartala.

Ipak, Trinkijerijev tim se nije predavao i već sredinom poslednjeg kvartala je uspeo da anulira rezultatski minus i meč uvede u potpuno neizvesnu završnicu.

Poenima Dilejnija, Milano je na oko minut pre kraja poveo sa 82:80, ali onda glavnu ulogu na terenu preuzima Vlada Lučić.

Na 23 sekunde pre kraja, Lučić pogađa uz faul, pa posle dodatnog slobodnog bacanja Bajern stiže do novog vođstva - 83:82.

Naredni napad Milano ne koristi, posle čega je usledio novi prekršaj nad Lučićem, a naš reprezentativac je oba puta bio precizan i postavio konačnih 85:82.

Sada je 2:2 u pobedama, serija se vraća u Milano, gde će biti odigrana majstorica.

Lučić je večera upisao ukupno 12 poena, a najefikasniji u Bajernu bio je Boldvin sa 18. Uekipi Milana najefikasniji Dilejni sa 28, a Šilds je upisao 17.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke