Lučić nedovoljan da sruši Valensiju, drame pripale Realu i Makabiju

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 25.03.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Još jedna odlična partija zvezde Bajerna.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši Valensije stigli su do treće uzastopne pobede u Evroligi pošto su na svom terenu pobedili ove sezone moćni Bajern iz Minhena 83:76 u meču 31. kola.

Bajernu nije pomogao ni izvanredni Vladmir Lučić koji je sa 20 poena i sedam skokova bio najefikasniji pojedinac na meču, a prevagu u korist Valensije izdejstvovao je Majk tobi sa dva poena manje.

Domaći tim je bolje ušao u meč što se videlo tokom većeg dela prve četvrtine u kojoj su imali i dvocifrenu prednost, ali su je završili sa sedam poena razlike.

Polovinom druge deonice Vanja Marinković je pogodio trojku za plus 13, a Nikola Kalinić je na pola minuta do odlaska na poluvreme vratio identičnu razliku sa kojom se otišlo na poluvreme.

Tokom treće četvrtine usledio je period odlične igre Vladimira Lučića, koji je istopio prednost bivšeg kluba na sedam poena razlike, a nedugo zatim je i preokrenuo rezultat.

U ovom delu igre istakao se i Šiško, pa je Bajern u završnih 10 minuta ušao sa plus pet.

Vođstvo Valensiji polovinom poslednje četvrtine doneo je Sem Van-Rosom. čiji poeni su bili nagoveštaj serije domaćih za plus osam.

Sudbinu Bajerna zapečatio je Klemen Prepelič sa linije slobodnih bacanja za važnu pobedu španskog tima.

Osim izvanrednog Tobija u Valensiji su se istakli i Kalinić sa 12, Vilijan sa 11 i Dubljević sa 10 poena, dok je Baldvin sa 13 uz Lučića bio najzapaženiji u poraženom timu.

Košarkaši Žalgirisa nastavili su seriju loših rezultata u Evroligi stigavši do četvrtog uzastopnog poraza pošto su na svom terenu izgubili od Makabija 88:81.

Žalgiris je bolje ušao u meč stigavši do plus sedam posle nekoliko minuta, a ubrzo su stigli i do dvocifrene prednosti nakon poena izvanrednog Najdžela Hejza.

Gosti su do kraja četvrtine ipak uspeli da se konsoliduju i u drugu deonicu uđu sa osam poena zaostatka.

U drugoj četvrtini daleko bolja igra gostiju iz Tel Aviva koji su se za manje od tri minuta preokrenuli rezultat preko sjajnog Dragana Bendera.

Hejz je ubrzo dodao gas pa je Žalgiris na poluvreme otišao sa plus dva.

Tokom treće deonice gosti nisu preuzimali vođstvo, ali su sve vreme disali za vratu domaćinu, koji je u odlučujućih 10 minuta ušao sa svega "pola koša" prednosti.

Ključan trenutak utakmice dogodio se kada je na minut i po do kraja Elija Brajant pogodio trojku za vođstvo Makabija, koji do kraja meča nije ispuštao prednost.

Žalgirisu nije pomogla ni odlična partija Hejza sa postignutih 24 poena, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bender sa 16.

Košarkaši Real Madrida uspeli su da prekinu niz od dva uzastopna poraza pobedom na gostovanju ASVEL-u 74:71.

U veoma neizvesnom meču, koji je protekao u smenjivanju vođstva, činilo se da se prelomni trenutak dogodio kada je Alberto Abalde postigao svoju treću trojku na 53 sekunde do kraja za plus šest u korist kraljevskog kluba.

Domaćin je uprkos nepovoljnoj situaciji uzvratio istom merom, ali je na to odgovorio Volter Tavares koji je Realu doneo plus pet nakon čega ni poeni Jabusile za domaćina nisu doneli mnogo domaćinu.

Usledila je prava drama koju je na kraju dobio Real zahvaljujući pribranosti Treja Tompkinsa sa penala, koji je obezbedio tešku pobedu kraljevskom klubu.

Upravo je Tompins sa 13 poena bio najefikasniji igrač u timu Pabla Lasa, koliko je u redovima poraženih imao i Lajti, a prvi strelac na meču bio je Noris Kol sa 18.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke