Lučić pokvario Micićev šou, Barselona prejaka i za Armani

Autor: Aleksandar Golubović
petak 19.03.2021.
22:43
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaši najbolji u svojim timovima.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši Barselone nezaustavljivi su ove sezone u Evroligi, a to su dokazali i u 30. kolu pošto su slavili na gostovanju Armaniju u Milanu 72:56 čime su se učvrstili na tabeli, dok je minhenski Bajern nastavio sa izuzetnim partijama slaveći nad Efesom 80:79 u izvanrednom meču Vladimira Micića.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa poveli su u jednom trenutku plus sedam u prvoj četvrtini, ali je usledila serija domaćih, koji su zahvaljujući Datomeu i Evansu istopili razliku na samo "pola koša" zaostatka.

Velika borba viđena je tokom druge deonice, Barselona je povela sa plus pet trojkom Nikole Mirotića, ali to nije bio uvod u značajniju prednost, ali to je učinjeno pred odlazak na odmor zahvaljujući poenima Pjera Oreole i Korija Higinsa za plus devet.

Već u prvim minutima nastavka gosti iz Katalonije su stigli do dvocifrene prednosti, a u ovoj deonici istakao se i Adam Hanga koji je bio nepogrešiv za dva poena.

Barselona je držala konce u svojim rukama i sa plus 11 ušla u poslednju četvrtinu u kojoj je prednost gostiju samo rasla dosegavši i do plus 22 zahvaljujući poenima Viktora Klavera.

Do kraja meča nije bilo iznenađenja, pa je Jasikevičijusov tim potvrdio izuzetnu formu.

Predvodili su ga Mirotić sa 15 i Handa sa 11 poena, dok su u redovima poraženih značajniji učinak imali Šilds sa 10 i Evans sa devet poena.

U poslednjem meču kola Bajern se oporavio od poraza u Vitoriji zabeleživši značajnu pobedu nad Efesom zahvaljujući Vladimiru Lučiću, koji je pogodio ključna slobodna bacanja u finišu meča.

Priliku da bude junak gostujućeg tima propustio je Šejn Larkin koji je na tri sekunde pre kraja meča promašio šut za dva.

Za pobedu Efesa nije bila dovoljna ni izvanredna partija Micića koji je ubacio 19 poena, jedan više od Bajernovog junaka Lučića.

Efes je u jednom trenutku imao i plus 15, ali je Bajern ove sezone po ko zna koji put pokazao da ima čvrst mentalitet i nepokolebljiv stav, koji naročito dolazi do izražaja u teškim trenucima.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke