Luda noć u Teksasu, Bobi Marjanović bez promašaja!

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.10.2021.
07:58
Izvor: Sportske.net

Dalasu državni derbi, drama u San Antoniju...

AP Photo/Brandon Wade
AP Photo/Brandon Wade

Povezane vesti

Konačno. Posle četiri godine Niksi su dobili Filadelfiju. U pitanju je bio niz od 15 mečeva, Kemba Voker se sa 19 poena protiv tima iz rodnog grada pobrinuo za prekid crne sezone. Još jedan novi igrač u Niksima, Francuz Furnije je dodao 18 poena, zanimljivo da je ovo prvi put da je Embid u karijeri izgubio od Njujorka. Igrao je loše u prvom delu, na kraju 14 poena za Kamerunca.

Voriorsi su ostali neporaženi, savladali su Oklahomu posle preokreta u nastavku. Kari sa 23 i Vigins sa 21 poenom su prelomili iako je Tander ima dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini. Ipak u finišu, kvalitetniji Golden Stejt je serijom poena stigao na +5 i posle toga mirno priveo meč kraju. Naš Aleksej Pokuševski je ubacio 9 poena i imao 4 asistencije za domaćina. 

Luka Dončić je dominirao u derbiju Teksasa, Dalas je savladao Hjuston uz 26 poena i 14 skokova Slovenca. Redži Bjulok je pokazao da će biti dobro pojačanje za Mavse, doprineo je sa 16 poena sa klupe, Bobi Marjanović je bio na parketu desetak minuta. Završio je bez promašaja, pet šuteva, deset poena, imao i četiri uhvaćene lopte. 

Lejkersi su slavili protiv Sparsa u produžetku, nije bilo Lebrona, ali su posao završili Dejvis i Vestbruk koji su iskombinovali 68 pona. Dežonte Marej je bio tragičar za San Antonio, napravio je peti tripl-dabl karijere, 21 poen, 15 asistencija i 12 skokova, ali i promašio šut za pobedu. Tako je tim sa Pacifika slavio, drugi put i sada su na 2-2 posle gorkih pilula na startu.

Ako niste čitali, Nikola Jokić je trajao poluvremeu porazu Denvera u Solt Lejk Sitiju.

Rezultati: 

Njujork - Filadelfija 112:99
Oklahoma - Golden Stejt 98:106
Dalas - Hjuston 116:106
San Antonio - LA Lejkers 121:125 pr.
Juta - Denver 122:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke