Luda pobeda Partizana, stotinka i - Rašon Tomas!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 12.12.2020.
20:56
Izvor: Sportske.net

Fantastična pobeda crno-belih!

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Luda završnica u dvorani "Ranko Žeravica", Rašon Tomas je poenom doneo pobedu Partizanu za 79:77.

Partizan je počeo veoma slabo utakmicu, ništa nije polazilo za rukom izabranicima trenera Filipovskog, i ta agonija je trajala čitavo poluvreme.

Mega je igrala odlično u napadu preko Petruševa i Simonovića, trojke su se ređale jedna za drugom, a Partizan je imao problema u odbrani kao skoro nikad do sada kod Filipovskog.

Visoki igrači Mege su pravili probleme centrima Partizana, pa je kao rezultat toga bilo i neverovatnih +19 u jednom trenutku za Megu sredinom druge deonice.

Partizan je čak i dobro prošao pošto je spustio na -10 do kraja poluvremena, ali samo zahvaljujući odličnom Mekintajeru koji je u prvih 20 minuta ubacio 13 poena.

I onda u trećoj četvrtini bolji Partizan, Veličković je pogodio veoma bitnu trojku kada je Partizan konačno uspeo da spusti ispod 10 poena razlike, a u istom ritmu je nastavio i Miler-Mekintajer, crno-beli su probili tu barijeru, više psihološku.

Dve trojke Pejdža su razgoropadile Partizan, očas posla je bilo samo -3, potom je i Janković pogodio za izjednačenje, da bi Novica Veličković svojom novom trojkom doveo crno-bele u prednost po prvi put na ovom meču.

baner 10

Jaramaz je nakon samo tri dobijena minuta u prvom poluvremenu i nekoliko promašaja u trećoj i početkom četvrte deonice, konačno uspeo da pogodi i to u veoma bitnom momentu, postigao je trojku za novu prednost Partizana, a onda je i zakucao za velikih +4.

Probudila se Mega u pravi čas, Momirov je predvodio seriju od 6:0, poveli su gosti na ulasku u poslednji minut meča.

Svašta se dešavalo, Mozli je pokupio ofanzivni skok i izjednačio, a crno-beli su do pobede stigli preko poena Tomasa koji je postao junak.

Šta se desilo?

Partizan je na 6 sekundi do kraja imao 6 desetinki za napad, Mekintajer je pronašao Tomasa, ovaj izbacio loptu u, čini se, poslednjoj stotinki napada i pogodio!

Miler-Mekintajer je postigao 22 poena, Pejdž je dodao 15, a Mozli 10, dok je junak Rašon Tomas postigao samo 3 poena. Na drugoj strani Petrušev je zatvoren u drugom poluvremenu, ali je postigao ukupno 23, pratio ga je Simonović sa 14, dok je Novak postigao 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 12.12.2020
23:49

Ocekujte zalbu

avatar
Realni Arthur
Saturday, 12.12.2020
22:06

Ovo je jos jedna pljacka i to skoro pa najveca Partizana, ja ne mogu da verujem, kako se ovo uopste dozvoljava, isto je Zvezda sa sudijama pobedila ovu Megu, Postavlja se pitanje zasto, ja sam siguran da ovaj Partizan sa ovakvim timom nema nikakve sanse da bude medju 4 zato sto su bas losi, i meoze se uvek pobedjivati sa takvom pomocu sudije, zamislite ljudi Petrusec krece, Jankovic priljepen na telu i sude faul u napadu, pa sad poslednji napad, sutira Tomas, lopta niti dira obruc, i oni sa zapisnickog stola sa pobrinu da ostave kakvu takvu sansu za sut, gledajte snimak i uvericete se da je napad bio vec gotov i da se nikada ne gledaju ovi procentualni delovi sekunde osim naravno kad Partizan igra. Zao mi je Mege, izgubili potpuo nezasluzeno, ali neka, ja jos dalje sam 100% siguran da Mega ima tim za prve 4, pa sad ko su ostale tri, da viidmo, tu su Partizan, Zvezda, Buducnost, Mornar, Cedevita-Olimpija...itd. Isto ttako mi je bilo zao kad ih je Zvezda dobila, zato sto je Mega bolje, ali ovi nasi blizanci su zaista zlo naseg drustva i tom prilikom i kosarke. Ovaj isti Partizan je izgubio od Borca, Mornara, Buducnosti, Zvezde i Igokee, a jos mogu da izgube do nove godine, samo to ne bih hteo da Krka uradi zato sto Slovenci to ne zasluzuju.

avatar
ljubitelj kosarke
Saturday, 12.12.2020
21:59

Velicanstvena pobeda ovo se samo na ovakav nacin dobija.Crno beli svet institucija.Hahahaha