Luda repriza finala Evrokupa - Produžeci, koš sa pola, Džejmsu smirio drhtavicu

Autor: Nemanja Janošev
petak 08.10.2021.
20:02
Izvor: Sportske.net

Danilo Anđušić dvocifren.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Monaka savladali su Uniks iz Kazanja na gostovanju sa 80:87 u okviru 2. kola Evrolige.

Dramatično je bilo u Kazanju ove večeri. Monako je jurio vezani trijumf, dok je Uniks tražio prvu pobedu. Utakmica je obeležena završnicom na jednu loptu, ali i trojkom sa preko polovine terena od strane Monakovog devetnaestogodišnjaka Rudija Demaija.

Uspeli su "kneževi" da se oporave nakon nokauta u u trećoj deonici. Bila je to impresivna igra Uniksa, a pre svih, Marija Hezonje koji je bio centralna figura tog dela meča. Uzimao je dosta šuteva, pogađao, tražio kontakt i ruski sastav je sa 12 poena prednosti okončao treći kvartal.


Delovao je bolje Uniks nakon tog perioda, ali je uspeo Monako da se oporavi i organizuje dramatičnu završnicu. Poen viška imao je tim iz Kazanja u poslednjih pet sekundi. Usledila su dva uzastopna tajm-auta, Rusima je trebala dobra odbrana.

Igralo se na Majka Džejmsa koji je pokušao da ide na polaganje, nije pogodio, ali je iznudio dva penala na dve sekunde i jednu desetinku do kraja. Gađao je 1/2, vratila mu se lopta, ali zadrhtala je ruka i ušlo se u produžetak.

Tu ruka nije drhtala ni Džejmsu, ali ni Liju. Pogodak sa poludistance, a potom i trojka Mitrovićevih momaka za +5. Nakon penala Anđušiča i zakucavanjem Hola, bilo je jasno da se Uniks neće oporaviti, te da će se prošlosezonsko finale Evrokupa ponoviti u vidu pobednika.

Srpski reprezentativac Danilo Anđušić upisao je 10 poena, Hol 16, Džejms 14. Na suprotnoj strani, Hezonja se istakao sa 17.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke