"Ludi Italijan" ima plan priprema za sutrašnji trening: malo po glavi, malo po repu

Autor: Pavle Knežević
sreda 19.12.2018.
22:30
Izvor: Sportske.net

Andrea Trinkijeri objašnjava zašto ne voli da bude idiot. Veliku pobedu nad Turk Telekomom je poklonio navijačima za novu godinu.

Beta/ABA liga/Budućnost VOLI
Beta/ABA liga/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Andrea Trinkijeri je bio jako raspoložen posle pobede nad Turk Telekomom u Evrokupu, ali je rekao da njegovu ekipu čeka mnogo teži posao u subotu protiv Cedevite.

"Verujem da smo odigrali kao tim, kao jedinica, u napadu i odbrani. I dalje grešimo, ali smo smanjili greške u poslednje vreme i zato smo odigrali dve jako dobre utakmice, u Lionu i ovde. Mislim da smo zaslužili da prođemo u Top 16. Nismo uradili ništa posebno, samo se poboljšavamo i bilo je jako, jako lepo dati ovo našem Pioniru. Posle mnogo godina proći u Top 16 – nije Evroliga, ali je važan kup. Pošto je kod vas Božić posle, ali neka bude ovo za Novu godinu", rekao je Trinkijeri posle meča.

On je kazao da ga je Sveti Nikola zvao pre utakmice, a na pitanje da prokomentariše period od dolaska, trener je zahvalio igračima i naglasio važnost i težinu subotnje utakmice.

"Jako sam srećan zbog mojih igrača. Nije lako sa mnom. Oni su prihvatili izazov. Ja neki put po glavi, neki put po repu, ali meni je baš drago zbog publike i zbog našeg tima. Jer, prvi put posle 2013. idemo dalje. Ova institucija je to zaslužila. Sada je meni drama da igramo u subotu protiv Cedevite – toliko sam takvih utakmica igrao i znam kako će biti, najteža utakmica do sada za našu ekipu.

Najteža, ne možete zamisliti, ja sam im rekao, ako se sutra na treningu pojavi jedan ludi Italijan…Sve ću ih prebiti. Večeras moramo dobiti Cedevitu, a ne u subotu. Ne bojim se ničega, nisam lekar, ne spasavam život, ali ovo je ogromni izazov za našu ekipu. Ne može da bude veći. Lakše bi bilo protiv CSKA ili Fenerbahčea", rekao je Trinkijeri.

Posle dugo vremena jedan trener je izašao na bis u Pioniru.

"Trebalo je da pitam da li se moram pojaviti, nisam ti ja baš za takve stvari. Ja mislim da igrači treba da slave sa igračima, ali su me tako lepo dočekali, da sam morao da izađem", odgovara trener.

Rekli ste pre utakmice da tim treba da smanji broj grešaka makar za jednu ako želi da se nada nečemu. Koliko grešaka manje je bilo večeras?

"Ne znam matematiku, ali smo danas imali 10 odbrambenih grešaka, možda bi bilo 9, ali pobegao nam je Gabrijel tri puta, pa ga je Nole (Veličković) zaustavio na foru, to su pametni igrači, iskusni. Ali, neće biti tako u subotu, 100 odsto, moramo da izmislimo načina da dobijemo u subotu, jer ovo neće biti tako u subotu", rekao je trener.

U drugoj fazi su rivali Monako, Lijetuvos ritas i Alba, šta može Partizan u takvoj grupi?

"Poštujem vaše pitanje, imamo tri lepa grada, ali ne mogu tako daleko da idem. Hajde da kažemo istinu, Top 16 je za nas, ako ne svetski rekord, onda je veliki uspeh. Bio bih zaista idiot ako bih razmišljao o Top 16. Ne volim da budem idiot", rekao  je trener Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke