"Ludi Srbin" pun hvale za "Orlove", posebno za Bogdana!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.09.2019.
16:02
Izvor: Sportske.net

Selektor Sjedinjenih Država se obratio medijima nakon poraza od Srbije.

EPA-EFE/ADAM S DAVIS
EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Povezane vesti

Verovatno niko nije mogao da pretpostavi da će se Srbije i SAD, prvi favoriti za osvajanje zlatne medalje, na Mundobasketu u Kini susresti u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

Ipak, porazi Srbije od Argentine i SAD od Francuske u četvrtfinalu doveli su do toga da se dve košarkaške velesile susretnu u jednom takvom susretu.

Meč koji su mnogi očekivali u finalu, dogodio se značajno ranije, a "Orlovi" su uspeli da se dignu nakon dva vezana poraza od Španije i Argentine i činjenice da su ostali bez medalje, pa su upisali trijumf protiv velikog rivala.

Mora se priznati da su Amerikanci imali veliki broj otkaza, verovato i najveći od svih reprezentacija koje su učestvovale na turniru u Kini, ali su i dalje imali jako snažan sastav predvođen plejmejkerom Bostona Kembom Vokerom.

Ipak, Greg Popovič, možda i najveća "zvezda" ove selekcije Sjedinjenih Država, nije uspeo da ostvari zacrtani cilj, štaviše, njegov prvi turnir na klupi reprezentacije ostaće upamćen po najgorem učinku SAD u istoriji Mundobasketa.

Nakon drugog vezanog poraza, popularni "Pop" ili "Ludi Srbin", kako ga često u našim medijima oslovljavaju, jer se i sam tako prozvao, imao je samo reči hvale za selekciju Srbije.

"Srbija je ekipa puna talentovanih igrača, odlično vođena od strane Đorđevića koji radi dobar posao sa njima. Odigrali su meč na odličan način. Uvek im je protok lopte sjajan i uvek traže otvorenog saigrača.

Nije nam bilo lako sa ekipom koja ima mlade, ali iskusne igrače koji znaju kako se igraju ovakvi turniri
", rekao je Greg Popovič.

A onda je iskoristio priliku da pohvali beka Sakramento Kingsa i najboljeg košarkaša Srbije na ovom turniru i jednog od najboljih na Mundobasketu u Kini, Bogdana Bogdanovića.

"Bogdan je ponovo bio u svom elementu. Fantastičan je košarkaš", zaključio je "Pop".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Thursday, 12.09.2019
20:41

mozete vi milion puta da udjete u evro ligu i da osvajate razne abe itd, ali igraca kao bodgana nikada necete imati sinovci!

avatar
djan_franko
Thursday, 12.09.2019
19:32

Bogdan igrac za Spurse

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
16:46

Saletu (kao treneru, kao igrac nije birao Hahaha) ne prijaju neparne godine, na ovih pet takmicenja je morao da uzme barem jedno zlato, i to '15 ili sad, za '17 je imao opravdanje i mogu da kazem da i jesmo moralni pobednici dok je/smo '14 i '16 ipak imao/imali prejake protivnike...

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 12.09.2019
16:11

" Srbija je ekipa puna talentovanih igrača, odlično vođena od strane Đorđevića koji radi dobar posao sa njima. ".
Prvi deo recenice naravno tacan, jedna smo od najtelentovanijih zemalja na svetu sto se kosarke tice. Ali drugi deo...Greg troluje, nemam druge reci. Djordjevic uopste ne vodi ovu ekipu. Samo je motivator, nista vise, 0 takticar. Skariolo igra zonu, Spanija pravi seriju 21-3, on ne menja nista. Napada na isti nacin a izgubljene lopte se samo mnoze. Motivise svojim prisustvom jer je vecini ovih igraca bio idol. Teodosic je mozak ove reprezentacije i on je uz Kalinu najvise falio. Usudjujem se da kazem da je bio bar 1 od njih tu, drugacija bi prica bila.

avatar
Z
Thursday, 12.09.2019
16:43

Druze...taj Djordjevic je kao TRENER uzeo srebrno na SP, EP i OI.... Sta si ti uradio za zemlju pa da glumis strucnjaka? Taj TEO nike bio ni na EP, pa smo sa OSAKACENOM ekipom bili drugi....ljudi slabo pamte ovde

avatar
REVØLT
Thursday, 12.09.2019
17:42

Dosta bre vise, na tom (pa i ovom) SP i na OI nam se otvorio zreb, sa ovakvim igracima smo morali barem jednom da budemo prvi pa cak i uprkos svim kradjama. PRKOS BRE!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 12.09.2019
17:29

Taj djordjevic je kao trener otpsten u svakom klubu u kom je radio. Uzeo bi i bilo koji drugi trener sa ovom ekipom. Ko si ti da mi kazes sta cu da radim ? Komentarisacu sta god zelim. Zato smo sad sa najboljom ekipom od 2002. dobili samare od Skole koji ima 40 godina i od kompanije, jer smo tempirali formu za Filipine i Japan. Ne igra nam najbolje krilo i defanzivac jer ima svoje misljenje, Nedovic preko tvitera saznaje da nije na spisku, a selektor pominje neko zajednistvo ? To moze da laze samo zaslepljene kao sto si ti.

avatar
petar000
Thursday, 12.09.2019
17:08

Teodosic bi bio plus bez obzira na trenera. Mi i jesmo najtanji bili na pleju i tu Djordjevic nista nije mogao da promeni, osim da se svuce i udje na teren. Nas i jesu razbile ekipe sa dobrim plejevima i sve opasno sto se desavalo poticalo je od Rubija i Kampaca. E sad, zasto nasi bekovi nisu mogli da ih sacuvaju bukvalno ni u jednom napadu, to je vec za analizu. Falili su ekipi, bas zbog takvih stvari i Kalinic i Milosavljevic, ali sta je tu je. Sto se tice utakmice protiv Spanije tu napadi nisu bili lose postavljani (osim mozda u drugoj cetvrtini), ali je neobjasnjivo nastupio neki strah od Spanskih centara, pa se svaka lopta sa obruca, umesto da se ide do kraja, vracala spolja. I svi su to radili izuzev Bogdana, zbog toga on i jeste bio nas najbolji igrac, jedini konkretan. Djordjevicu, se po meni, moze zameriti mala minutaza Milutinova jer je on ubedljivo najbolji centyar nase ekipe i narocito u utakmici gde te ubija Skola on je morao da ima mnogo vecu minutazu. Dalje, u trenucima kada smo imali obe utakmice i pored toga sto smo bili losi, desavale su se neshvatljive stvari od strane vecine nasih igraca. Znaci, ta neka taktika i igra, kakve god bile su dovele do nekakvog prikljucka u obe utakmice, ali jednostavno taktika ne moze da predvidi da ce Lucic i Guduric sve da omase, da ce Bjelici pet lopti na polaganju da ispadne iz ruke, da ce Micic promasiti skoro svaki zicer, Jovic napraviti korake itd, itd. Dalje, kazes problem nam donele zone protivnika? Pa mozda jesu u nekom delu utakmice, ali smo mi dali sasvim dovoljan broj poena, problem je bila odbrana od plejeva na tim utakmicama i lose branjenje pika, ostali segmenti sasvim ok. Da ne pricamo o katastrofalnim procentima igraca koji su trebali da sire odbranu. Jednostavno, nekad ne ide kako treba, protivnik je bolji u tom trenutku i to je to.