"Ludnica" je mala reč za ovaj meč! Dva produžetka u Asvelovoj novoj areni

Autor: Filip Rodic
četvrtak 23.11.2023.
22:41
Izvor: Sportske.net

Fantastičan duel!

EPA-EFE/MARK R. CRISTINO
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Povezane vesti

Prvi meč u "LDLC areni" i poraz domaćina Asvela 101:100 od ekipe Bajerna u 10. kolu Evrolige. Svakako, jedna od utakmica sezone.

Gosti su preuzeli vođstvo s kraja prve deonice, pa do sredine druge deonice, kada Asvel preuzima inicijativu. Bajern se spušta sa minus 12 i stvara rezultatsku završnicu.

Dejvid Lajti je trojkom doneo poen prednosti 74:73 Avelu na 29 sekundi do kraja, a na tri sekunde do kraja je Leonardo Bolmaro sa linije penala obezbedio dodatni period.

Zakucavanje Lovernja na 10 sekundi do kraja dovelo je "LDLC" arenu do nivoa pravog potresa, ali je utišao Vajler-Veb trojkom za 88:88. Novi produžetak.

U poslednjem minutu viđenjee su tri trojke - Francisko za 97:97, Paris Li za 100:97, pa opet Francisko za 100:100.

Presudila je sudijska odluka na dve sekunde do kraja, Lovernju je dosuđen faul u napadu prilikom pokušaja pobedonosnog flotera iz pik end rol akcije. Najls Gifaj je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 101:100. Timovi Luvavu Kabaro je promašio šut za pobedu francuskog tima.

Lovernj i Skot su predvodili tim Đanmarka Poceka sa po 21 poenom, Luvavu-Kabaro je stao na 20, a Li na 19 poena. 

U redovima pobednika je najistaknutiji bio Devin Buker sa 16 poena i 11 skokova. Bolmaro je na istom poenterskom učinku uz osam asistencija. Najls Gifaj i Serž Ibaka su ih ispratili sa po 14 poena.

Bajern se diže na 4-6, a Asvel ostaje na dve pobede i upisuje osmi poraz.

U sledečem kolu Bajern dočekuje Virtus, dok Asvel gostuje Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke