Ludnica tek počinje - Ko će kao prvi u plej-of ABA lige?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.01.2018.
22:22
Izvor: Sportske.net

Poraz u Podgorici stavio je aktuelnog šampiona ABA lige u nepovoljan položaj ali daleko od toga da je borba za "pol poziciju" gotova.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Poslednja utakmica 15. kola ABA lige predstavljala je direktan okršaj za prvo mesto na tabeli koje garantuje povlašćeni položaj pred plej-of.

Budućnost je pobedom nad Crvenom zvezdom mt:s stigla do dve pobede prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona jer osim trijumfa više ima i bolji međusobni skor.

To na plastičnom primeru znači da Budućnost u poslednjih sedam kola može da izgubi utakmicu ali to neće značiti gubitak liderske pozicije na tabeli jer u slučaju istog skora kao Zvezda ima prednost u odnosu na crveno-bele.

Ono što mnogi zaboravljaju jeste da se trka ne vodi u dvoje i da realne šanse za osvajanje prvog mesta na tabeli ima i Cedevita koja će do kraja ligaškog dela prvenstva deliti megdan sa šampionima Srbije i Crne Gore.

Raspored je takav da se ne može reći da se bilo ko od pomenutih timova nalazi u nekoj vrsti prednosti, mada treba reći da će Zvezda u poslednjih sedam kola samo jednom izaći iz Beograda.

Aktuelni šampion četiri od sedam utakmica do kraja ligaškog dela prvenstva igra na domaćem terenu, a dve od tri gostujuće utakmice odigraće u Beogradu protiv Partizana i FMP Železnika.

Već u sledećem kolu vodeći trio čekaju ozbiljni testovi. Zvezda i Cedevita deliće megdan u Beogradu i taj meč se može smatrati eliminacionim u trci za prvo mesto jer će poraženi imati ozbiljan zaostatak za Budućnosti, pogotovu ako tim Aleksandra Džikića bude savladao Mega Bemax u Mitrovici.

Do kraja ligaškog dela sezone čeka nas i međusobni okršaj Cedevite i Budućnosti, a svaki od vodeća tri kluba moraće da odmeri snage i sa Partizanom što znači da bi i crno-beli na kraju mogli da utiču na konačan poredak u vrhu tabele.

Što se tiče odnosa u međusobnim susretima, za sada možemo da kažemo da Budućnost ima dve pobede nad Zvezdom i trijumf nad Cedevitom (66:60), kao i da su "Vitamini" dobili aktuelnog šampiona u prvom međusobnom susretu rezultatom 79:74.

Na kraju, ali ne manje važno, bitno je naglasiti da sve tri ekipe i dalje imaju obaveze u Evropi i da će paralelno sa bitkama za što bolji plasman u ABA ligi igrati u Evroligi i Evrokupu.

Evo kako trenutno stoji stanje na tabeli i kako izgleda raspored vodećeg trojca do kraja ligaškog dela ABA lige.


16. kolo

Mega Bemax - Budućnost VOLI
Crvena zvezda mt:s - Cedevita

17. kolo
Cedevita - Mega Bemax
Budućnost VOLI - Petrol Olimpija
MZT Skoplje - Crvena zvezda mt:s

18. kolo
Petrol Olimpija - Cedevita
Mornar - Budućnost VOLI
Crvena zvezda mt:s - Partizan NIS

19. kolo
Cedevita - Budućnost VOLI
FMP Železnik - Crvena zvezda mt:s

20. kolo
Mornar - Cedevita
Budućnost VOLI - MZT Skoplje
Crvena zvezda mt:s - Zadar

21. kolo
MZT Skoplje - Cedevita
Partizan NIS - Budućnost VOLI
Igokea - Crvena zvezda mt:s

22. kolo
Cedevita - Partizan NIS
Budućnost VOLI - FMP Železnik
Crvena zvezda mt:s - Cibona

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Šmigić
Tuesday, 09.01.2018
10:18

budimo ozbiljni ljudi..plej of je nesto sasvim drugo,tada nece biti opterecenje evroligaskim utakmicama,igraci ce biti svezi i naspanovani !!! Buducnost uvek u plej ofu padne jer igraci nisu navikli na pritisak,oni gube u polufinalu,necemo mi ni igrati sa njima finale !!!

avatar
RUSKI CAR
Tuesday, 09.01.2018
01:02

Nije tačno da Zvezda samo jednom izlazi van BG u poslednjih 7 kola, gostuju MZT-u i Igokei.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 09.01.2018
00:14

U mos misliti,pa da su pametni,ABA ligu bi igrali sa decom, da ovi bolji odigraju 2m po cetvrtini cisto da naprave zalihu ako zatreba,svejedno u PO ih sve cistimo

avatar
nemam pojma
Tuesday, 09.01.2018
00:01

Budućnost ŠAMPION!!! Cedevita druga. Džile ŠAMPION!!!

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Tuesday, 09.01.2018
00:30

hehehe voleo bi ti to ali cemu se nadas :D

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 09.01.2018
08:19

A Partizan nece biti u 4

avatar
3x3
Monday, 08.01.2018
23:35

To se kaze da Buducnost ima pobedu i po vise, a ne dve.