Ludnica u NBA - Boban junak Roketsa, Bogdan nastavio gde je stao

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.03.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Neke dramatične utakmice.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Košarkaši Hjuston Roketsa pobedili su Nju Orleans Pelikanse na svom parketu sa 114:112 i tako došli do 14. trijumfa.

Do trećeg vezanog slavlja, prilično iznenađujućeg budući da je do ovog meča ekipa Pelikansa imala duplo više trijumfa u odnosu na njih (33:17). 

Utakmicu je rešio Džabari Smit trojkom na 0.4 sekunde pre kraja susreta. Bio je to njegov 11 poen na meču, a lopta je išla njemu u ruke iako nije imao dobro šutersko veče. No, pogodio je kada je bilo najneophodnije.

No, imali su Pelikansi vremena za još jednu akciju. Bilo je potrebno da po ubacivanju lopte u igru odmah upute šut i da, po mogućstvu, pas ide ka obruču. Ali, tada je Stiven Sila u igru ubacio Bobana Marjanovića koji je bio prepreka da se lopta ubaci u igru i tako je otežao posao Herbertu Džonsu. Ovaj ga jeste prebacio, ali lopta je dugo putovala i tako nije bilo vremena za izjednačenje gostiju.

Boban je igrao samo dva minuta na ovom duelu i nije zabeležio nijedan poen.


U svom prvom meču po potpisivanju novog ugovora sa Atlanta Hoksima, Bogdan Bogdanović nastavio je tamo gde je stao. On pruža konstantne partije u poslednje vreme pa je u susretu sa šampionima Golden Stejt Vorirsima, koji je pripao njegovoj ekipi (127:119), ubacio 14 poena. Igrao je 25 minuta, uputio osam trojki i imao polovičan učinak.

Najefikasniji u trijumfu Atlante bio je Tre Jang sa 25 poena, dok je u Voriorsima sjajan bio Stef Kari sa 31 poenom. Najbolji šuter današnjice hvata zalet nakon povrede.

Dalas Maveriksi su šokirali Lejkerse (111:110) u dramatičnoj utakmici u gradu anđela.

Trojkom Maksija Klebera u poslednjoj sekundi susreta, tim iz Teksasa obezbedio je pobedu koja ih je poslala u zonu iznad doigravanja za plej-of Zapadne konferencije.

Akcija je prvobitno bila nacrtana za Kajrija Irvinga, ali sjajna odbrana domaćih odvratila ga je od pokušaja. No, on je iz očaja ugledao Klebera koji pogađa i utišava "Kripto kom arenu".


Šarlot Hornets - Filadelfija 76ers 82:121
Atlanta Hoks - Golden Stejt Voriors 127:119
Klivlend Kavalirs - Vapubgtib Vuzards 117:94
Čikago Buls - Minesota Timbervulfs 139:112
San Antonio Spars - Memfis Grizlis 120:126
Portland Trajlblejzers - Boston Seltiks 112:126
Los Anđeles Lejkers - Dalas Maveriks 110:111


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke